Κατάληψη στο σχολείο

Σημερα 15/5/2023 και ώρα 8:00 οι μαθητες του σχολείου μας εκαναν καταληψη. Μόλις φτασαμε είδαμε τους μαθητες αλλους να συμμετέχουν στη κατάληψη και άλλους να μη συμμετέχουν. Οι δάσκαλοι ήταν έξω απο το σχολείο και περίμεναν. Κάποια στιγμή οι δασκαλοι έφυυγαν. Οι μαθητές που δεν συμμετέιχαν στη κατάληψη έφυγαν. Σε λίγη ώρα έμειναν μόνο όσοι έκαναν κατάληψη. Κύριοι λόγοι της κατάληψης ήταν:

  1. Το γειτονικό λύκειο που πετούσε στο σχολείο μας απο νερά μέχρι…..λαχανικά!
  2. Η υπερβολική σχολική ύλη
  3. Η έλλειψη ειδών υγιεινής στις τουαλετες του σχολείου μας

Οι λόγοι ήταν πολλοι περισοτεροι. Πατώντας εδώ βλέπετε όλους  τους λόγους της κατάληψης. Αυτοί οι ενδεικτικοί όμως λόγοι δείχνουν τις απαιτήσεις του σχολείου μας. Βεβαίως όμως υπάρχουν και άλλοι τροποι να γίνουν αλλαγες προς το καλύτερο στο σχολείο μας.

 

1 Σχόλιο

  1. Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν πρωτίστως τους ίδιους τους μαθητές και καταλληλότερο όργανο για την επίλυσή τους είναι το δημοκρατικά εκλεγμένο 15μελές συμβούλιο των μαθητών. Δεν αφορούν τους καθηγητές του σχολείου οι οποίοι εκτελούν τα καθήκοντά τους με κάθε ευσυνειδησία και υπευθυνότητα ούτε τη διεύθυνση του σχολείου η οποία έκανε τις κατάλληλες ενέργειες μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της δικαιοδοσίας της. Σαφώς αφορούν τον Δήμο Ηρακλείου για την συντήρηση του κτιρίου και την άμεση αποκατάσταση βλαβών και το Υπουργείο Παιδείας για την μείωση της ύλης. Παρόλα αυτά, η ενέργεια της κατάληψης δεν δικαιολογείται και είναι σε βάρος όλων των μαθητών.

Υποβολή απάντησης