
Τα πουλιά είναι μαγευτικά όντα. Από τα πιο μικροσκοπικά είδη μέχρι και τα πιο μεγάλα αρπακτικά, είναι φτερωτά πλάσματα που μας εμπνέουν γιατί κοιτάζοντας τα, νιώθουμε μία αίσθηση ελευθερίας. Με την ευκαιρία της επίσκεψης μας στο Πάρκο Τρίτση συναντήσαμε πολλά πουλιά. Συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί στο Πάρκο 198 διαφορετικά είδη πουλιών.
Έχουν ξεχειμωνιάσει ή σταθμεύσει κατά τη μετανάστευση σπάνια είδη πουλιών όπως η Χαλκόκοτα:
ο Ήταυρος:
και ο Πορφυροτσικνιάς:
Ενώ υπάρχουν και ιδιαίτερα ασυνήθιστα για τις πόλεις είδη όπως ο Σταχτοτσικνιάς:
η Αλκυόνη:
κ.ά.
Τώρα τον Φεβρουαρίου βλέπουμε το Σταυλοχελίδονο ή Χελιδόνι Hirundo rustica. Έχει έντονα ψαλιδωτή ουρά και κοκκινωπό λαιμό. Η φωλιά του είναι φτιαγμένη με λάσπη και ξερά χόρτα. Μοιάζει με μισή κούπα εντελώς ανοικτή στο επάνω μέρος.
Στο Πάρκο Τρίτση πραγματοποιούνται πολλά εργαστήρια και δραστηριότητες κυρίως για μικρά παιδιά αλλά και για ενήλικες που αφορούν τα πτηνά.