Τεράστιο μάθημα !

Ο γάιδαρος είπε στην τίγρη: «Το γρασίδι είναι μπλε».

Η τίγρης απάντησε: «Όχι, το γρασίδι είναι πράσινο».

Η συζήτηση έγινε έντονη, και οι δυο τους αποφάσισαν να υποβάλουν το θέμα σε διαιτησία και έτσι πλησίασαν το λιοντάρι.

Καθώς πλησίασαν το λιοντάρι στον θρόνο του, ο γάιδαρος άρχισε να ουρλιάζει: «Υψηλότατε, δεν είναι αλήθεια ότι το γρασίδι είναι μπλε;»

Το λιοντάρι απάντησε: «Αν πιστεύεις ότι είναι αλήθεια, το γρασίδι είναι μπλε».

Ο γάιδαρος όρμησε μπροστά και συνέχισε: «Η τίγρης διαφωνεί μαζί μου, με αντιφάσκει και με εκνευρίζει. Παρακαλώ τιμωρήστε τον».

Τότε ο βασιλιάς δήλωσε: «Η τίγρης θα τιμωρηθεί με 3 ημέρες σιωπής».

Ο γάιδαρος πήδηξε από χαρά και συνέχισε το δρόμο του ικανοποιημένος και επαναλαμβάνοντας «Το γρασίδι είναι μπλε, το γρασίδι είναι γαλάζιο…»

Η τίγρης ρώτησε το λιοντάρι: «Μεγαλειότατε, γιατί με τιμωρήσατε, τελικά το γρασίδι είναι πράσινο;»

Το λιοντάρι απάντησε: «Ξέρεις και έχεις δει το γρασίδι είναι πράσινο».

Η τίγρης ρώτησε: «Λοιπόν γιατί με τιμωρείς;»

Το λιοντάρι απάντησε, «Αυτό δεν έχει να κάνει με το ερώτημα αν το γρασίδι είναι μπλε ή πράσινο. Η τιμωρία είναι επειδή είναι εξευτελιστικό για ένα γενναίο, έξυπνο πλάσμα σαν εσένα να χάνει χρόνο λογομαχώντας με έναν γάιδαρο, και πάνω από αυτό , ήρθες και με ενόχλησες με αυτή την ερώτηση μόνο και μόνο για να επικυρώσεις κάτι που ήδη ήξερες ότι ήταν αλήθεια!»

Το μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου είναι να τσακωθείς με τον ανόητο και φανατικό που δεν νοιάζεται για την αλήθεια ή την πραγματικότητα, αλλά μόνο τη νίκη των πεποιθήσεων και των ψευδαισθήσεών του. Μην χάνετε ποτέ χρόνο σε συζητήσεις που δεν έχουν νόημα. Υπάρχουν άνθρωποι που, παρ” όλα τα στοιχεία που τους παρουσιάζονται, δεν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν. Άλλοι τυφλώνονται από το εγώ, το μίσος και την αγανάκτηση και το μόνο πράγμα που θέλουν είναι να έχουν δίκιο ακόμα κι αν δεν έχουν.

Όταν τα συναισθήματα είναι στα ύψη, η διάνοια πέφτει.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης