Εξωτερική εμφάνιση και εσωτερικός κόσμος

Ζαχαροπούλου Μάρθα Β3

 Στην εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν τους άλλους βιαστικά. Προτού προλάβουν καλά-καλά να γνωρίσουν κάποιον από την καλή και την κακή του πλευρά, είναι έτοιμοι να τον κατατάξουν στην ομάδα των συμπαθητικών ή των αντιπαθητικών, βασιζόμενοι στην εξωτερική του εμφάνιση. Πολλές φορές δεν δίνουν την ευκαιρία στους άλλους να τους αποκαλύψουν κάθε πτυχή του εαυτού τους, επειδή περιορίζονται αποκλειστικά στην εικόνα.

Η εικόνα έχει μεγάλη δύναμη. Έχει τη δυνατότητα να μεταδώσει ένα μήνυμα με τόσο ισχυρό τρόπο, που δεν σε αφήνει να σχηματίσεις μια άποψη διαφορετική από εκείνη που προβάλλει. Στο μυαλό των ανθρώπων έχουν τεθεί συγκεκριμένα πρότυπα σχετικά με το πώς πρέπει να μοιάζει το κάθε τι γύρω τους, ώστε κάθε φορά που συναντούν κάτι παράξενο, κάτι ασυνήθιστο, να μην το αντιμετωπίζουν με αποδοχή. Μια εικόνα αντίθετη σε στερεότυπα δημιουργεί μια ισχυρή προκατάληψη που δεν τους επιτρέπει να την αποδεχθούν.

Έτσι, η εικόνα ενός ατόμου που δεν είναι όμοιο με αυτούς, τους προκαλεί τέτοια αρνητική εντύπωση, που δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να κοιτάξουν βαθιά μέσα του, ώστε να ανακαλύψουν την πραγματική ομορφιά του.

Παρ’ όλα αυτά, όπως συμβαίνει με όλες τις εικόνες γύρω μας, ο καθένας θεωρεί όμορφο κάτι διαφορετικό. Όλοι βλέπουν την ίδια εικόνα, μα ο καθένας φαντάζεται μια διαφορετική ιστορία. Όλοι βλέπουν το ίδιο άτομο, μα ο καθένας το κρίνει διαφορετικά. Έναν άνθρωπο με αξιοπερίεργα χαρακτηριστικά, οι πιο πολλοί θα τον θεωρήσουν άσχημο. Όμως πάντα θα υπάρχει αυτός ο ένας που θα δημιουργήσει μια άλλη άποψη. Για την κάθε εικόνα υπάρχει κάποιος που θα φανταστεί μια όμορφη ιστορία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης