To βιντεοπαιχνίδι του μήνα:Call of Duty: Black Ops Cold War

Επιμέλεια άρθρου:Αναστάσης Αμπεριάδης

Το Call of Duty: Black Ops Cold War είναι ένα νέο βιντεοπαιχνίδι First-person shooter που αναπτύχθηκε από την Treyarch και την Raven Software και δημοσιεύθηκε από τηνActivision. Είναι το έκτο παιχνίδι  της σειράς BlackOps και το δέκατο έβδομο στη συνολική σειρά CallofDuty. Η ιστορία είναι η άμεση συνέχεια του CallofDuty: BlackOps (2010). Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου 2020.Το BlackOpsColdWar έχει οριστεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980 του Ψυχρού Πολέμου. Η εκστρατεία της ακολουθεί τον αξιωματικό της CIA Russell Adler καθώς καταδιώκει έναν υποτιθέμενο σοβιετικό κατάσκοπο, τον Περσέα, του οποίου ο στόχος είναι να ανατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να γείρει την εξουσία προς τη Σοβιετική Ένωση. Το Multiplayer θα έχει νέους τρόπους παιχνιδιού, πιο εκτεταμένη προσαρμογή και νέα δυναμική χάρτη.

 

Campaign:Το CallofDuty: BlackOpsColdWar διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα και η εκστρατεία περιλαμβάνει τοποθεσίες όπως το Ανατολικό Βερολίνο, το Βιετνάμ, η Τουρκία και η έδρα της Σοβιετικής Ένωσης. Οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν έναν προσαρμοσμένο χαρακτήρα για την καμπάνια, με κωδικό όνομα Bell, με επιλογές για διαφορετικούς τόνους δέρματος, εθνικό υπόβαθρο και φύλα, καθώς και διαφορετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας που παρέχουν προνόμια στο παιχνίδι.

 

Multiplayer:ΤοMultiplayer διαθέτει νέες και επαναλαμβανόμενες λειτουργίες παιχνιδιού, καθώς και χάρτες που φιλοξενούν τόσο την παραδοσιακή μορφή 6v6, όσο και τη μεγαλύτερη μάχη 12vs12. Το παιχνίδι εισήγαγε επίσης μια νέα λειτουργία παιχνιδιού με το όνομα «Fireteam», η οποία μπορεί να υποστηρίξει έως και 40 παίκτες. Η λειτουργία Create-a-Class χρησιμοποιεί ένα παρόμοιο σύστημα με αυτό του ModernWarfare με δύο σημαντικές διαφορές: υλοποιούνται αναβαθμίσεις πεδίου ως μέρος των φορτίων τάξης, και κάθε τάξη έχει μια επιλογή μπαλαντέρ για περισσότερα βασικά εξαρτήματα, περισσότερα προνόμια, περισσότερο εξοπλισμό χειροβομβίδων ή ανάμιξη και αντιστοίχιση οποιουδήποτε τύπου όπλου / προνομίου σε οποιαδήποτε υποδοχή. Το παιχνίδι έχει και την δυνατότητα cross-platform. Επιπλέον, το σύστημα προόδου για πολλούς παίκτες θα ενσωματωθεί στο CallofDuty: Warzone, πράγμα που σημαίνει ότι εργαλεία και όπλα που ξεκλειδώνονται στο ColdWar μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Warzone και αντίστροφα.

Φωτογραφία από Memed_Nurrohmad από το Pixabay