Σχολικό Bazaar

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Φεβ• 09•20

scarfsbazaar

Το σχολικό Bazaar είναι μία χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα, που έχει ως στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για να καλυφθούν ανάγκες του σχολείου. Μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία πήρε το 8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, το οποίο αποφάσισε να διοργανώσει ένα bazar, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του σχολείου.

Αρχικά για την πραγματοποίηση αυτού του Bazar, συνεργάστηκα αρμονικά καθηγητές και παιδιά για περίπου ένα μήνα. Τα αντικείμενα που πωλούνταν φτιάχτηκαν με κόπο και μεράκι από τα παιδιά, τα οποία αφιέρωσαν πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους, ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν πολλά και διάφορα πράγματα. Πιο συγκεκριμένα στο Bazar αυτό μπορούσε να βρει κανείς κοσμήματα, γούρια, λαιμούς και σκουφιά. Γενικά οι τιμές ήταν προσιτές καθώς κυμαίνονται από ένα έως δεκαπέντε ευρώ. Τελικά η προσπάθεια των παιδιών απέδωσε και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα αξιοπρεπές ποσό, το οποίο θα διατεθεί για τις επείγουσες ανάγκες του σχολείου.

Κλείνοντας θα μπορούσε να λεχθεί πως η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλα σχολεία τα οποία μπορεί να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Άρα, η διοργάνωση ενός σχολικού Bazar αποτελεί εκτός από ψυχαγωγία και μια εποικοδομητική ενέργεια.

Λυδία Φιλιπποπούλου (Γ’2)

Σχολιάστε

Top