ΤΖΟΥΝΤ ΜΠΕΛΙΝΓΚΧΑΜ : «ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ»

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Δεκ• 31•22

ΜΠΕΛΙΝΓΚΧΑΜ

Ο Τζούντ Μπέλινγκχαμ είναι Άγγλος ποδοσφαιριστής γεννημένος το 2003.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα Μπέρμινγχαμ Σίτι στην οποία πρωτοαγωνίστηκε σε ηλικία δεκαέξι ετών, νεότερος από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία της ομάδας. Λόγω των καλών του εμφανίσεων, μεταγράφηκε το 2020 στην γερμανική ομάδα Μπορούσια Ντόρτμουντ, σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Την ίδια χρονιά κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα της χώρας του, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αποτελώντας τον νεαρότερο παίχτη στην ιστορία του τουρνουά. Φέτος αγωνίστηκε στο παγκόσμιο κύπελλο με την ομάδα της Αγγλίας, η οποία έφτασε μέχρι τον προημιτελικό της διοργάνωσης. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού, αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Αξιοσημείωτο στη μικρή έως τώρα καριέρα του, είναι το γεγονός ότι αρνήθηκε να αγωνιστεί για τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας του, αλλά και του εξωτερικού, οι οποίες από πολύ νωρίς έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Αντίθετα προτίμησε να αγωνιστεί για μια μεσαία γερμανική ομάδα, έχοντας ως στόχο να αναδειχθεί αγωνιζόμενος και όχι να έχει θέση αναπληρωματικού, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα συνέβαινε αν αγωνιζόταν για κάποιο μεγαλύτερο κλαμπ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του φαίνεται ότι ο Μπέλινγχαμ, εκτός από μεγάλο ταλέντο, διαθέτει και εξαιρετική ωριμότητα. Κάτι που επίσης τον ξεχωρίζει είναι η διάθεσή του για μάθηση.

Σε αντίθεση με πολλούς συνομηλίκους του ποδοσφαιριστές ή μή, ο Τζουντ επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές του παράλληλα με την επαγγελματική του ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Σπουδάζει κοινωνιολογία και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με την ψυχική υγεία. Διακρίθηκε επίσης και για τη φιλανθρωπική του δράση, καθώς βοήθησε στη συγκέντρωση χρημάτων για να χτιστεί ένα σχολείο στην Κένυα, ενώ μέσω του λογαριασμού του στο instagram, στηρίζει δράσεις υπέρ μη προνομιούχων παιδιών στην Αφρική.

Από όσα φαίνονται μέχρι τώρα, ο ελπιδοφόρος Τζουντ, θα μας απασχολήσει στο μέλλον για τις καλές πράξεις του, τόσο εντός, όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του ποδοσφαιρικού γηπέδου!

 

                                                                                  Ανδριάνα Καραμηνά Γ2΄

Σχολιάστε

Top