Συμβουλές για την Κλιματική Αλλαγή

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Μαρ• 31•23

Picture2

Η κλιματική αλλαγή θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια προβλήματα του σύγχρονου κόσμου. Ο άνθρωπος είναι η κύρια πηγή αυτού του προβλήματος με την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας , αλλά ταυτόχρονα και ο μόνος που μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό του. Η επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής  είναι ίσως από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε σε αυτό.

Θα μπορούσαμε όλοι να φροντίζουμε την εξοικονόμηση  ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή στο σπίτι ή ακόμα και στο σχολείο, σβήνοντας τα φώτα και αξιοποιώντας το φως της ημέρας, χρησιμοποιώντας λάμπες φθορίου που καταναλώνουν λιγότερη ενεργεία  και φορτίζοντας το κινητό μας μόνο όταν είναι αναγκαίο. Παράλληλα , η χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, ποδηλάτων ή ακόμα και το περπάτημα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μια άλλη καλή και απλή συνήθεια που μπορούμε να υιοθετήσουμε είναι η ανακύκλωση γυαλιού, χαρτιού, αλουμινίου κτλ , υλικών δηλαδή που όλοι χρησιμοποιούν καθημερινά και πολλές φορές ξοδεύουμε αλόγιστα. Πρέπει να προτιμάμε προϊόντα των οποίων  η συσκευασία είτε είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά είτε ανακυκλώνεται. Μ’ αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Τέλος η ενεργή συμμετοχή μας σε εθελοντικές εργασίες όπως καθαρισμού των ακτών μας και δενδροφυτεύσεις περιοχών  που έχουν πληγεί από πυρκαγιές είναι ίσως από τις πιο εύκολες πράξεις που μπορούμε να κάνουμε για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας.

Είναι υποχρέωση της δικιά μας γενιάς να ευαισθητοποιηθεί για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής , έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να τις αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικότερα.

«  Ενημερώσου και πράξε τώρα για ένα καλύτερο αύριο»             

Μωυσιάδη

Σχολιάστε

Top