«Πληγωμένες Καρδιές»,της Colleen Hoover

ΑΠΟ: 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - Ιουν• 18•24

ΠληγωμένεςΚαρδιές

Μετά τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της από υπερβολική χρήση ουσιών, η 19χρονη Μπέγια, θα περάσει το τελευταίο καλοκαίρι πριν τις σπουδές της, μαζί με τον πατέρα της στο Τέξας.

Έχοντας ζήσει μια δυστυχισμένη ζωή, ο έρωτας θα έρθει να την ανατρέψει. Ωστόσο τα πράγματα θα εξελιχθούν αλλιώς, αφού ο πλούσιος Σάμσον, που την ερωτεύεται, θα βρεθεί στη φυλακή, λόγω των πολλών παρανομιών που έχει διαπράξει, πληγωμένος και αυτός από τη ζωή του.

Το έργο «Πληγωμένες Καρδιές», διηγείται μια πολύ συγκινητική ιστορία, με πολλές ανατροπές, που προκαλούν μια πληθώρα συναισθημάτων, όπως λύπη, συμπόνοια, ελπίδα και αγωνία…

Οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι αληθοφανείς, γεγονός που κάνει τον αναγνώστη να νιώθει οικειότητα. Ο χαρακτήρας που ξεχωρίζει, είναι η Μπέγια, γύρω από την οποία εξελίσσεται όλη η ιστορία.

Η πιο ανατρεπτική σκηνή του βιβλίου, είναι αυτή της σύλληψης του Σάμσον. Η συγγραφέας μέσα από τα λόγια της ηρωίδας, περιγράφει λεπτομερώς τη σύλληψή του και ανατρέπει την έκβαση της  ιστορίας, αιφνιδιάζοντας  τον αναγνώστη και προκαλώντας συναισθήματα έκπληξης, αγωνίας και λύπης.

Γενικά στο βιβλίο δεν υπήρξε κάτι που να με δυσαρέστησε ή να με δυσκόλεψε. Η γλώσσα είναι κατανοητή και ιστορία εξελίσσεται ομαλά.

Το βιβλίο αυτό, απευθύνεται κυρίως σε έφηβες ή νεαρές αναγνώστριες που θα μπορέσουν να ταυτιστούν με την ηρωίδα της ιστορίας.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αναζητούν ένα ρομαντικό και συναισθηματικό μυθιστόρημα. Αν θέλαμε να αντλήσουμε ένα μήνυμα από την ιστορία, θα ήταν το εξής:  όταν κάποιος κάνει  χρήση ουσιών και  ζωή στην παρανομία, δυστυχεί ,εκτός από τον ίδιο, το περιβάλλον του και τα αγαπημένα του πρόσωπα…

Βαθμός: 8,5/10

                                                                                                Γρηγορία Βαζαίου (Γ1)

Σχολιάστε

Top