Φεστιβάλ Woodstock

ΑΠΟ: ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΒΥΡΩΝ - Απρ• 25•17

woodstock1Το Woodstock ήταν ένα μουσικό φεστιβάλ που έλαβε χώρα σε μια φάρμα στην Αμερική. Κράτησε από τις 15 ως τις 18 Αυγούστου το 1969. Η ιδέα γεννήθηκε από την ανάγκη για την ανοικοδόμηση ενός studio στην περιοχή. Οι άνθρωποι οι οποίοι αναμενόταν να πάνε ήταν γύρω στους 60 χιλιάδες αλλά τελικά εισήλθαν 500 χιλιάδες άνθρωποι, από τους οποίους οι περισσότεροι ανήκαν στο κίνημα των hippies. Λόγω αυτού του αριθμού των ανθρώπων πολλοί καλλιτέχνες δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στον χώρο.

Αρχικά,οι διοργανωτές τοποθέτησαν φράχτες περιμετρικά του χώρου και άρχισαν να εκδίδουν εισιτήρια. Όμως,όταν έμαθαν για τον αριθμό των ατόμων σταμάτησαν να εκδίδουν εισιτήρια.

woodstock2Οι καλλιτέχνες οι οποίοι μπόρεσαν να συμμετέχουν ήταν ο Jimi Hendrix, Carlos Santana, Janis Joplin, The Who κ.α. ενώ υπήρχαν και άλλοι καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, οι Beatles, οι Doors και ο Bob Dylan οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν για διάφορους λόγους.

Μετά το τέλος του Φεστιβάλ δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα στην Αμερική. Επίσης, το 1979, το 1989, το 1994 και το 1999 έγιναν προσπάθειες για την αναβίωση του φεστιβάλ, χωρίς όμως να έχει την ίδια ανταπόκριση από τον κόσμο.

Βύρων Τσακαλίδης

Γ4

 

Σχολιάστε

Top