Tainiomania (κινηματογράφος)

ΑΠΟ: angeloudel - Φεβ• 23•16

movie

Ποια ταινία να διαλέξουμε;

 

Αν είστε σινεφίλ πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τις παρακάτω ταινίες. Ακόμα και αν δεν είστε και θέλετε να περάσετε όμορφα βλέποντας μια ταινία, οι  παρακάτω αποτελούν την καλύτερη επιλογή για σινεμά.

«Οδηγός για Singles»1

Κομεντί  :  Υπάρχει ο σωστός τρόπος να είσαι single, ο λάθος τρόπος, και έπειτα υπάρχει… η Άλις. Όπως και η Ρόμπιν. Η Λούσι. Η Μεγκ. Ο Τομ. Ο Ντέιβιντ. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη μοναχικές καρδιές που ψάχνουν το σωστό ταίρι, είτε πρόκειται για έρωτα, ραντεβού ή κάτι ενδιάμεσα. Και κάπου ανάμεσα στα ερωτικά μηνύματα και τα one-night stand, κοινό σημείο όλων των ανύπανδρων ανδρών και γυναικών είναι η ανάγκη τους να μάθουν να είναι μόνοι σε έναν κόσμο που η έννοια της αγάπης αλλάζει διαρκώς. Τα νυχτοπερπατήματα σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικά.

 

«HotelTransylvania 2 – Ξενοδοχείο για Τέρατα 2»

Κινούμενα ΣχέδιαΌλα δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στο ξενοδοχείο του κόμη Δράκουλα. Επιτέλους, οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τους κοινούς θνητούς, δηλαδή τους ανθρώπους. Αλλά ο Δράκουλας ανησυχεί για το αξιολάτρευτο μισό ανθρωπάκι και μισό δρακουλάκι εγγονάκι του, τον Ντένις, που δεν δείχνει και ιδιαίτερα σημάδια βαμπιροσύνης. Έτσι, όσο η Μάβις λείπει στα πεθερικά της με τον Τζόνι και βρίσκεται σε πολιτισμικό σοκ, ο δρακουλοπαππούς αποφασίζει να εκπαιδεύσει τον εγγονό του με σκοπό να τον κάνει έναν άξιο Δράκουλα. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο συντηρητικός πατέρας του Δράκουλα εμφανίζεται στο προσκήνιο και πέφτει από τα σύννεφα όταν ανακαλύπτει ότι πρώτον ο δισέγγονος του δεν είναι καθαρόαιμος Δράκουλας και ότι οι άνθρωποι είναι πια καλοδεχούμενοι στο περίφημο Ξενοδοχείο για Τέρατα.                                                                                                    

 

«Η Τζέιν Πήρε το Όπλο της»

ΓουέστερνΗ Τζέιν ζητά βοήθεια από το πρώην αγαπημένο της, Νταν Φροστ, όταν ο σύζυγος της, Μπιλ, επιστρέφει σπίτι γεμάτος σφαίρες. Ήταν μέλος της σκληρής συμμορίας της πόλης, αλλά στράφηκε εναντίον τους. Οι τρεις τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη συμμορία του άνδρα της και τον αρχηγό της, Κόλιν ΜακΚαν.

 

«Ταξίδι στην Άλλη Όχθη»

Φαντασίας  : Ο σύζυγος της Μιζούκι πνίγηκε στη θάλασσα πριν από τρία χρόνια. Όμως, ξάφνου επιστρέφει σπίτι, μα δεν βρίσκει ξαφνιασμένη τη Μιζούκι, παρότι είναι ένα φάντασμα. Αυτό που σκέφτεται η κοπέλα είναι το γιατί του πήρε τόσο καιρό. Έτσι, συμφωνεί να την πάει ένα μακρινό ταξίδι.                                                                                                                                

 

«Star Wars: Episode VII -The Force AwakensStar Wars Επεισόδιο 7: Η Δύναμη Ξυπνάει»

Επιστημονικής ΦαντασίαςΤρεις δεκαετίες από την καταστροφή της Αυτοκρατορίας, ο τελευταίος των Τζεντάι, ο Λουκ Σκάιγουοκερ, έχει εξαφανιστεί. Η Πρώτη Τάξη, διάδοχοι της Αυτοκρατορίας, αναζητούν τον Λουκ στους γαλαξίες, ενώ το ίδιο πράττει και η πλευρά των επαναστατών, τα παρακλάδια της Νέας Δημοκρατίας, υπό την ηγεσία της στρατηγού Λία Οργκάνα. Ο Πόε Ντάμερον, ο καλύτερος πιλότος της αντίστασης, αποστέλλεται να βρει έναν χάρτη που δείχνει το πού είναι ο Λουκ, από ένα χωριό στον πλανήτη Τζάκου, αλλά συλλαμβάνεται από τους αυτοκρατορικούς…                                             

 

«The Good Dinosaur – Ο Καλόσαυρος»

Κινούμενα ΣχέδιαΟ αστεροειδής, που όπως γνωρίζουμε έπεσε κατά την προϊστορία στη Γη και κατάστρεψε τους δεινοσαύρους, αστοχεί και οι δεινόσαυροι συνεχίζουν κανονικά την πορεία τους ως και την παρουσία του ανθρώπου. Κάπου εκεί, ένας νεαρός, ζωηρός και πανύψηλος απατόσαυρος με μεγάλη καρδιά, ο Άρλο, βρίσκεται να αναζητά νέο μέρος κατοικίας, βρίσκοντας την πιο αλλόκοτη για αυτόν συντροφιά: ένα ανθρώπινο αγόρι με το όνομα Σποτ.                                                                                                   

 

«The Cowboys»

Δραματικό ΘρίλερΜια κάντρι και γουέστερν σύναξη λαμβάνει χώρα σε μια πλούσια πεδιάδα κάπου στα ανατολικά της Γαλλίας. Ο Αλέν είναι από τα ισχυρά πρόσωπα αυτής της κοινότητας. Χορεύει με τη 16χρονη κόρη του, Κέλι, πλάι στη σύζυγο και τον μικρό του γιο, τον Κιντ. Αλλά την ίδια ημέρα, η Κέλι εξαφανίζεται. Η οικογένεια συνταράζεται. Από αυτό το λεπτό, το μόνο που έχει σημασία είναι να βρεθεί το κορίτσι, ακόμα κι αυτό για τον Αλέν σημαίνει να ρισκάρει τα πάντα. Η αναζήτηση έχει ξεκινήσει και μόνος σύμμαχος είναι ο μικρός Κιντ.

 

«The Little Prince – Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Κινούμενα ΣχέδιαΈνα τολμηρό, ταλαντούχο και γεμάτο περιέργεια κοριτσάκι ζει με την εξίσου ταλαντούχα, αλλά υπερεκτιμημένη μητέρα του. Όταν μετακομίζουν σε νέα γειτονιά, το κορίτσι γνωρίζει τον εκκεντρικό και δύστροπο γείτονα της, τον «αεροπόρο». Εκεί, μαθαίνει για την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, όπου ένας πιλότος πέφτει στην έρημο και συναντάει έναν μικρό πρίγκιπα από κάποιον μακρινό πλανήτη. Αυτή η ιστορία θα ενώσει το κορίτσι και τον αεροπόρο και μαζί θα ζήσουν μια απίθανη περιπέτεια.          

                                                                                             

«Ένας Άλλος Κόσμος – Worlds Apart»

Δράμα : Τρεις γενιές Ελλήνων αναζητούν τον έρωτα στο δύσκολο σήμερα. Τρεις γενιές ξένων βρίσκουν τον έρωτα στη χώρα μας. Οι άνθρωποι. Οι ματιές τους. Οι ιστορίες τους και η συνάντησή τους με την Ιστορία.                                                                                                                            

«Ουζερί Τσιτσάνης – Ouzeri Tsitsanis»

Πολεμικό δράμαΗ ιστορία διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943) και αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Μέσα από μια περιπετειώδη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, ξεδιπλώνονται η ιστορία της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης και της εβραϊκής της κοινότητας, αλλά και τα πιο δημιουργικά χρόνια του μεγάλου έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης, όπου συνέθεσε τα πιο γνωστά του τραγούδια, μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη Συννεφιασμένη Κυριακή.                                                                                                 

 

«Hrutar- Δεσμοί Αίματος»

Δράμα : Σε μια απομονωμένη ισλανδική κοιλάδα, ο Γκάμι και ο Κίντι ζουν αχώριστοι, φροντίζοντας τα πρόβατα τους. Το κοπάδι τους θεωρείται από τα καλύτερα της χώρας, και συχνά βραβεύονται για τα κριάρια τους που κουβαλούν μια αρχαία κληρονομιά. Παρότι όμως μοιράζονται τη ζωή τους ως αδέλφια, ο Γκάμι και ο Κίντι δεν έχουν μιλήσει μεταξύ τους εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Όταν μια φονική ασθένεια χτυπάει το κοπάδι του Κίντι, ολόκληρη η κοιλάδα βρίσκεται σε πανικό. Οι αρχές αποφασίζουν να εξοντώσουν όλα τα πρόβατα για να περιορίσουν την επιδημία. Αλλά αυτό για τους ντόπιους αγρότες συνεπάγεται με θάνατο, μια και τα πρόβατα είναι η μόνη τους πηγή εισοδήματος, και πολλοί εγκαταλείπουν τη γη τους. Όχι όμως και οι δύο «φίλοι». Ο καθένας τους αντιμετωπίζει την κατάσταση με τον δικό του τρόπο: ο Κίντι με την καραμπίνα του, και ο Γκάμι με την οξυδέρκεια του. Όταν οι αρχές πλέον τους στριμώχνουν, είναι φανερό ότι τα δύο αδέλφια πρέπει πια να συμμαχήσουν αν θέλουν να διατηρηθεί η παράδοση ων και γενεών.    

 

«Η Επιστροφή» 

Περιπέτεια : 1820, σε αχαρτογράφητη περιοχή της αμερικανικής υπαίθρου. Εκεί, ο Χιου Γκλας, κυνηγός και έμπορος γουνών, δέχεται επίθεση από μια αρκούδα, ενώ στη συνέχεια πέφτει θύμα ληστείας από τους συναδέλφους του, που τον αφήνουν στη μοίρα του. Ο κυνηγός, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, πρέπει να επιβιώσει από τον σκληρό χειμώνα, την απειλή των Ινδιάνων, με τη θέληση για εκδίκηση να είναι το μοναδικό του όπλο.                                                                                                                          

 

«Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας»

Κινούμενα Σχέδια : Ο πετεινός Τοτό γεννήθηκε πολύ μικρούλης. Νέος, τώρα, βλέπει έναν δόλιο ραντσέρη να απειλεί αυτόν και την οικογένεια του. Αλλά για να μπορέσει να βοηθήσει, πρέπει να μεταλλαχτεί από μια φοβητσιάρικη «κοτούλα» σε γενναίο πετεινάρι. Στο πλάι του έχει μια πιστή παρέα φίλων που θα βοηθήσουν σε αυτήν του την περιπέτεια.                       

 

«Νοτιάς»

Δράμα :  Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με έναν δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα δεκαετίες του 1960, 1970 και 1980 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια κι όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.                                                                                                

 

«Αλαντίν: Οι Νέες Περιπέτειες»

Κωμωδία Φαντασίας  : Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Σαμ και ο καλύτερος του φίλος Χαλίντ μεταμφιέζονται σε Άγιους Βασίληδες για να κλέψουν ό,τι μπορούν από ένα εμπορικό κέντρο. Ο Σαμ όμως πέφτει πάνω σε κάτι παιδιά που δεν τον αφήνουν ήσυχο και αναγκάζεται να τους πει την ιστορία του Αλαντίν, τουλάχιστον τη δική του εκδοχή. Μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου, ο Σαμ ξεκινάει ένα ταξίδι από τη Βαγδάτη, όπου ο λαός υποφέρει από την τυραννία του φοβερού Βεζίρη. Θα μπορέσει ο νεαρός κλέφτης Αλαντίν, με τη βοήθεια του τζίνι, να χαλάσει τα διαβολικά σχέδια του Βεζίρη, να σώσει τον Χαλίντ και να κερδίσει την καρδιά της πριγκίπισσας Σάλια; 

 

«Alvin and the Chipmunks: The Road Chip-Ο Άλβιν και η Παρέα του: Σκίουροι στον Δρόμο»

Κωμωδία Φαντασίας : Μετά από μια σειρά ανόητων παρεξηγήσεων, ο Άλβιν, ο Σάιμον και ο Τεοντόρ πιστεύουν ότι ο Ντέιβ είναι έτοιμος να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του στη Νέα Υόρκη… και να τους παρατήσει. Έχουν μπροστά τους μονάχα τρεις ημέρες για να σταματήσουν την πρόταση, αλλά για αυτό πρέπει να κάνουν ένα μακρινό οδικό ταξίδι.

 

«Creed (2015) – Κριντ: Η Γέννηση ενός Θρύλου»

Δράμα : Ο Άντονις Τζονσον δεν γνώρισε ποτέ τον διάσημο πατέρα του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή βαρέων βαρών, Απόλο Κριντ, ο οποίος κι απεβίωσε πριν τη γέννηση του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το μποξ τρέχει στις φλέβες του. Έτσι, ο Άντονις αποφασίζει να πάει στη Φιλαδέλφεια, τόπο του θρυλικού αγώνα του Απόλο Κριντ με τον σκληρό, πρωτοεμφανιζόμενο μποξέρ Ρόκι Μπαλμπόα. Με το που φτάνει στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Άντονις εντοπίζει τον Ρόκι και του ζητά να γίνει ο προπονητής του. Παρά την επιμονή του δευτέρου πως έχει αποσυρθεί από τον χώρο, ο Ρόκι θα δει στον Άντονις τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Απόλο, τον σημαντικότερο αντίπαλο του, που κατέληξε να γίνει ο στενότερος φίλος του. Συμφωνεί να τον αναλάβει και να τον προπονεί, έχοντας ο ίδιος να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο, πιο θανάσιμο από οποιονδήποτε αντιμετώπισε στο ρινγκ. Με τον Ρόκι στο πλευρό του, πολύ σύντομα ο Άντονις θα έχει τη δική του ευκαιρία στην κατάκτηση του τίτλου… μπορεί όμως να αποκτήσει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και την καρδιά ενός αληθινού μαχητή την ώρα του μεγάλου αγώνα;                              

 

«Barbie: Spy Squad- Barbie & οι Μυστικοί Πράκτορες»

Κινούμενα Σχέδια : Η Μπάρμπι μαζί με τις κολλητές της φίλες, την Τερέζα και τη Ρενέ μεταμορφώνονται από δυναμικές γυμνάστριες σε μυστικούς πράκτορες επικίνδυνων αποστολών. Οι μοναδικές γυμναστικές ικανότητες και η ευλυγισία των τριών κοριτσιών εντοπίζονται από την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, η οποία και ζητά τη συνεργασία τους για τη σύλληψη μιας άριστα εκπαιδευμένης διαρρήκτριας που, μέχρι στιγμής, καταφέρνει και ξεγλιστρά από τους πάντες. Έχοντας για εφόδια γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας, μοναδικές μεταμφιέσεις και τρισχαριτωμένα κατοικίδια-ρομπότ, οι τρεις κολλητές καλούνται να αποδείξουν πως η εξυπνάδα και η ομαδική συνεργασία είναι γένους θηλυκού.            

 

«Το Σπίτι των Πνευμάτων»

Δράμα : Η ιστορία ενός φτωχού άντρα που δούλεψε σκληρά στα ορυχεία της νότιας Αμερικής για να αποκτήσει περιουσία. Όταν απέκτησε αρκετά χρήματα παντρεύτηκε την Κλάρα, μια γυναίκα με πολλά χαρίσματα, ενώ ο ίδιος μετατράπηκε σε αδίστακτο κτηματία που σκορπίζει τη δυστυχία σε όσους τον περιστοιχίζουν.

 

«Le Tout Nouveau Testament-Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη! »

Κωμωδία Φαντασίας : Ο Θεός είναι ένα υπαρκτό, καθημερινό σαν όλα τα άλλα πρόσωπο που ζει στο Βέλγιο. Στη Γη, ωστόσο, ο Θεός δεν είναι τίποτα άλλο από ένας ανήθικος, δειλός, αντιπαθής ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Από την άλλη, η κόρη του, Εά, πλήττει αφόρητα και «πνίγεται» να είναι κλειδωμένη σε ένα μικρό διαμέρισμα στις βαρετές Βρυξέλες. Μέχρι μια μέρα όπου η Εά αποφασίζει να επαναστατήσει ενάντια στον πατέρα της, χακάροντας τον υπολογιστή του και διαρρέοντας σε όλον τον κόσμο την ημερομηνία που πρόκειται ο καθένας να πεθάνει. Σύντομα, όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν με τις ημέρες, μήνες, χρόνια που τους έχουν απομείνει…         

 

«Οικογενειακή Υπόθεση»

Δράμα : Ένα κρύο απόγευμα του Μάρτη, ο Μπαρμπού σκίζει τους δρόμους με 50 χιλιόμετρα την ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας, χτυπώντας εντέλει ένα παιδί. Το παιδί σκοτώνεται ακαριαία. Μια ποινή ανάμεσα σε τρία και δεκαπέντε χρόνια είναι μπροστά για τον Μπαρμπού. Η μητέρα του, Κορνέλια, είναι μια μοδάτη αρχιτέκτονας και μέλος της υψηλής κοινωνίας του Βουκουρεστίου. Ξεκινάει καμπάνια για τη διάσωση του γιου της και με λαδώματα στους μάρτυρες πιστεύει ότι μπορεί να τον ξελασπώσει. Πιστεύει ότι ακόμα και οι γονείς του νεκρού παιδιού δεν θα έλεγαν όχι σε κάποια χρήματα.                                                                                                       

 

«Room-Το Δωμάτιο»

Δράμα : Για τον 5χρονο Τζακ, το δωμάτιο αυτό είναι ολόκληρος ο κόσμος. Εδώ γεννήθηκε κι εδώ αυτός και η «Μα» τρώνε, κοιμούνται, παίζουν, μαθαίνουν. Αλλά για τη Μα αυτό το δωμάτιο είναι μια φυλακή, στην οποία υποχρεούται να παραμένει επί 7 χρόνια από τα 19 της, από τη στιγμή που την απήγαγε ο Νικ. Με ισχύ την αγάπη της προς τον Τζακ, η Μα κατάφερε να δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο σε αυτό το δωμάτιο διαστάσεων 3Χ3.                                                                                                          

 

«The Boy»

Τρόμου : Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό. Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια. Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.                                                                                     

 

«Ο Μαγικός Καθρέφτης»

Κωμωδία Φαντασίας : Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη. Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη» που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

 

«Trumbo: Ο Πιο Γνωστός Άγνωστος Σεναριογράφος του Χόλιγουντ»

Βιογραφική  : Δεκαετία του 1940. Η επιτυχημένη καριέρα του σεναριογράφου Ντάλτον Τράμπο κλυδωνίζεται, όταν αυτός και άλλοι συνάδελφοι του από το Χόλιγουντ βρίσκονται σε μαύρη λίστα για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Τότε ξεσπάει ένας πόλεμος για ελευθερία λόγου, με εχθρούς την αμερικανική κυβέρνηση και τα αφεντικά των μεγάλων στούντιο, που επηρέασε τους πάντες στον γυαλιστερό αυτό κόσμο, μέχρι και τους μεγαλύτερους αστέρες.

      

Αγγελούδη Ελένη (Α1)

 

 

Σχολιάστε

Top