Παρακολούθηση της Ημερίδας Βιώσιμης Ανάπτυξης «ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ»

Οι μαθητές που συμμετέχουν στον Μαθητικό όμιλο «Ηλεκτρονικό περιοδικό» συνοδευόμενοι από τις κ.κ. Κατόπη Μαρία, Κωνσταντίνα Μουρελάτου και Κούκιου Ευαγγελία επισκέφθηκαν το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης και παρακολούθησαν την Ημερίδα Βιώσιμης Ανάπτυξης «ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΆΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ»

Περιεχόμενο της Ημερίδας:

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των μαθητικών κοινοτήτων για το project της ρομποτικής ενυδρειοπονίας του 7ου Γυμνάσιου Ηλιούπολης καθώς και για τις εφαρμογές του CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών)

Παρουσιάσεις και Ομιλίες:

Η ημερίδα περιελάμβανε παρουσιάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες όπως της κας Ραχήλ Αβραμίδου ερευνήτριας του CERN (μέσω zoom) σχετικά με τις εφαρμογές του CERN και του κ Παναγιώτη Καψή Founder at ATC Automation Systems) σχετικά τις βασικές αρχές της ενυδρειοπονίας και τις εφαρμογές της ρομποτικής για τη βελτίωση των συστημάτων ενυδρειοπονίας.

Υπήρχε επίσης πρακτικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ρομποτικό σύστημα ενυδρειοπονίας, project που υλοποίησε ομάδα μαθητών του σχολείου.

Εμπειρία των Συμμετεχόντων:

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα της ημερίδας Η ποικιλία των θεμάτων κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, κάτι που επέτρεψε στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια πιο χειροπιαστή κατανόηση των τεχνολογιών.

Οι παρουσιάσεις και το εργαστήριο ήταν καλά οργανωμένα και παρείχαν σαφείς και κατανοητές πληροφορίες. Οι μαθητές ανέφεραν ότι έμαθαν πολλά για τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στην ενυδρειοπονία, και έφυγαν με μια βαθύτερη κατανόηση του πώς η ρομποτική μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή τροφίμων.

Εκπαιδευτικά Οφέλη

Η ημερίδα προσέφερε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές να δουν πώς οι θεωρητικές γνώσεις, που μπορούν να αποκτήσουν σε διάφορους τομείς, δύναται να εφαρμοστούν στην πράξη.

Οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις για τη ρομποτική και την ενυδρειοπονία, συνδυάζοντας δύο καινοτόμους και συναρπαστικούς τομείς. Έμαθαν για τις εφαρμογές της ρομποτικής στην ενυδρειοπονία και πώς μπορούν αυτές να βελτιώσουν την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών.

Η ημερίδα προώθησε τη διεπιστημονική μάθηση, καθώς οι μαθητές είδαν πώς συνδυάζονται η μηχανική, η βιολογία, η πληροφορική και η τεχνολογία και κατανόησαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών επιστημονικών κλάδων.

Η επαφή με την ρομποτική και την ενυδρειοπονία ενισχύσε το ενδιαφέρον των μαθητών για αυτούς τους τομείς και ίσως αποτελέσει έμπνευση να ακολουθήσουν σπουδές ή καριέρα σε αυτούς.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης