Διατροφή και Ευεξία

Οι άνθρωποι  της υγιεινής διατροφής ακόμα και αυτοί στην αρχή δυσκολεύτηκαν να μπουν σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Αλλά όταν πρόκειται για τη ρύθμιση του βάρους η άσκηση και η διατροφή παίζουν τον κύριο λόγο για να καταφέρει κανείς να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη σωστή  διατροφή σας είναι με όρους «ισορροπίας».

Συμβουλές για υγιεινή διατροφή, ισορροπημένες δίαιτες

Διατροφή2γ

 

Χωρίστε τα γεύματα σε κατηγορίες τροφίμων

Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να έχει τα πάντα με μέτρο.

Σε ένα πιάτο πρέπει να υπάρχουν οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες τα λίπη  και τα έλαια.

Καλό είναι να χρησιμοποιούμε τρόφιμα ολικής αλέσεως όπου και αποτελούν πηγή ινών. Όπως (μακαρόνια, ψωμί κ.α)

Πίνετε πολύ νερό

Τνερο2ο νερό στην διατροφή είναι απαραίτητο γιατί όσο πιο πολύ νερό πίνουμε τόσο πιο γρήγορα και εύκολα το σώμα μας καίει λίπος.

 

 

 

Ισορροπία δε σημαίνει ίσες ποσότητες από όλα

Στη  διατροφή πρέπει να μοιράζοΠιάτο1υμε τις ποσότητες και τις θερμίδες δηλ. σε ένα πιάτο θα πρέπει να υπάρχει κρέας όσο είναι η παλάμη μας ένα φλιτζάνι υδατάνθρακας και το μεγαλύτερο μέρος να υπάρχει σαλάτα και αν το επιθυμούμε να υπάρχει και ένα μικρό φρούτο.

Η διατροφή ενός αθλητή διαφέρει από μία απλή διατροφή γιατί:

Διατροφή Αθλητή

  • Χρειάζεται να πάρει περισσότερη ενέργεια από την διατροφή του
  • Πρέπει να ενυδατώνεται περισσότερο
  • Πρέπει να παίρνει μικροθρεπτικά συστατικά (πχ. σίδηρο, ασβέστιο, ηλεκτρολύτες και άλλα), λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του οργανισμού τους
  • Πρέπει να τρώει τα γεύματα με συγκεκριμένη ώρα και ποσότητα

 

 

Τα οφέλη της σωματικής άσκησης

Η σωματική άσκηση είναι πολύ σημαντική για τον άνθρωπο γιατί τον βοηθάει στην ψυχολογία και  για να αποφύγει  σοβαρές παθήσεις.

      physical-exercise-5756492_1920                                                                         

  • Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ειδικά η αερόβια άσκηση συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, ώστε να αντιμετωπίζει τις μικροβιακές και ιογενείς λοιμώξεις και να σας κάνει πιο ανθεκτικούς.
  • Βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία και συμβάλλει στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
  • Κρατάει  το μυαλό σου σε εγρήγορση, βοηθάει στις πνευματικές επιδόσεις, ενισχύει τη γνωσιακή ικανότητα  και κάνει τη σκέψη σου πιο δημιουργική.
  • Λειτουργεί αγχολυτικά, μειώνει το καθημερινό στρες και φυσικά βελτιώνει τη διάθεσή σου. Όταν γυμνάζεσαι εκκρίνονται ενδορφίνες, οι οποίες σε κάνουν να νιώθεις ευφορία με φυσικό τρόπο, ενώ επηρεάζονται οι νευροδιαβιβαστές που σχετίζονται με ευχάριστα συναισθήματα, όπως η ντοπαμίνη.
  • αθλητισμός
  • Αυξάνει τη μυϊκή σου δύναμη και την αντοχή σου και είναι ο μόνος τρόπος για να φτιάξεις το σώμα των ονείρων σου, εννοείται συνδυαστικά με ισορροπημένη διατροφή.
  • Αυξάνει τη μυϊκή σου δύναμη και αντοχή και βοηθάει το σώμα σου να γίνει περισσότερο ευλύγιστο και ευκίνητο.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, μπορείτε να ανατρέξετε στις παρακάτω πηγές:

  1.  https://www.pro-activ.com/el-gr/syntages-kai-tips/tips-askisis/tieinai-i-igieini-diatrofi?gclid=CjwKCAjw6qqDBhB-EiwACBs6x_IYpNRZOGRq9n20JF3RH0O7eRrBbI_5MpcKYa6ZYkdtdFawi_dwsBoCd8MQAvD_BwE
  2. https://www.medlook.net/%CE%88%CF%86%CE%B7%CE%B2%CE%BF%CE%B9/201   4-03-22-06-24-55-3264.html
  3. https://www.pro-activ.com/el-gr/syntages-kai-tips/tips-askisis/ti-einai-i-igieini-diatrofi?gclid=CjwKCAjw6qqDBhB-EiwACBs6x_IYpNRZOGRq9n20JF3RH0O7eRrBbI_5MpcKYa6ZYkdtdFawi_dwsBoCd8MQAvD_BwE
  4. https://www.pharmacy2go.gr/el/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης