Γιαγιάδες από τη Μυτιλήνη ταΐζουν προσφυγόπουλο.

ΑΠΟ: 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - Μαρ• 27•16

lesbos-oi-giagiades

Την απάντηση στην απόγνωση και στον πόνο της προσφυγιάς δίνει, με αφοπλιστικό τρόπο, η ζωή και η αγάπη.

Μία εικόνα από τη Λέσβο που απεικονίζει τρεις ελληνίδες γιαγιάδες σε ένα παγκάκι να ταΐζουν ένα προσφυγόπουλο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μία από τις τρεις γιαγιάδες το κρατά στην αγκαλιά της και του δίνει γάλα με το μπιμπερό και οι άλλες δύο κοιτάζουν με χαρά και τρυφερότητα. Για εκείνες, καμία σημασία δεν έχει η καταγωγή του. Γιατί το μωρό θα μπορούσε να είναι εγγόνι τους. H μαμά του δείχνει ανακουφισμένη.

Τούρκοι ψαράδες σώζουν προσφυγόπουλο.

Οι Τούρκοι ψαράδες που είδαν το σωματάκι του μικρού Mοχάμετ να επιπλέει δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν τελικά διαπίστωσαν ότι δεν ήταν νεκρό αλλά είχε καταφέρει να επιζήσει μετά από αρκετές ώρες στην θάλασσα

Τα επιφωνήματα των Τούρκων ψαράδων μόλις αντιλαμβάνονται τι ακριβώς συμβαίνει πραγματικά συγκλονίζουν. Πλησιάζοντας ένα σωσίβιο που φαίνεται να επιπλέει στην θάλασσα διαπιστώνουν ότι μέσα του βρίσκεται ένα μικρό παιδί, περίπου ενάμισι έτους. Έντρομοι σπεύδουν να το βγάλουν από την θάλασσα, όταν προς μεγάλη τους έκπληξη βλέπουν ότι το παιδάκι αν και ταλαιπωρημένο, είναι ακόμα ζωντανό.
Με  αγωνιώδεις προσπάθειες οι  Τούρκοι  ψαράδες προσπαθούν  να το κρατήσουν ζωντανό, επιχειρώντας  με διάφορους τρόπους να βγάλουν από μέσα  του το νερό που είχε καταπιεί.

Λίγο αργότερα το Λιμενικό παραλαμβάνει το βρέφος και το μεταφέρει πρώτα στο Κουσάντασι και μετά στο νοσοκομείο της Σμύρνης. Από εκεί ο μικρός Μοχάμετ δόθηκε υγιέστατος στην μητέρα του, η οποία είχε σωθεί νωρίτερα, και με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τους Τούρκους ψαράδες.

Σχολιάστε

Top