PING PONG

table-tenis-3946115_1280

Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Πινγκ-Πονγκ) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο. Το άθλημα αυτό κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα επινοήθηκε στην Αγγλία στα τέλη της δεκαετίας του 1870 ως δραστηριότητα αναψυχής για μετά το γεύμα. Παίζεται σε εσωτερικό χώρο και απαιτεί σχετικά μικρό κόστος εξοπλισμού, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες καθενός. Αν και έχει αρκετές ομοιότητες με το τένις, η σύγκριση μεταξύ τους σταματά εδώ. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, κάνουν το παιχνίδι αρκετά σύνθετο και δύσκολο, ενώ απαιτείται, όσο και αν φαίνεται περίεργο, ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση και γρήγορα αντανακλαστικά. Για το λόγο αυτό το 2003 θεσμοθετήθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο κατανονη των παικτών σε ομάδες, σύμφωνα με το σωματικό τους βάρος, όπως ακριβώς γίνεται και σε άλλα αθλήματα (π.χ. Τένις). Είναι Ολυμπιακό άθλημα και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988 στη Σεούλ ως άθλημα επίδειξης.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

● Το παιχνίδι ξεκινάει όταν ο ένας από τους δύο παίκτες ρίχνει την μπάλα στο αντίπαλο γήπεδο αφού πρώτα έχει ακουμπήσει στο δικό του γήπεδο.Αυτο ονομάζεται «ΣΕΡΒΙΣ».

● Στην συνέχεια ο άλλος παίχτης με την σειρά του αποκρούει την μπάλα χτυπώντας την με την ρακέτα και στέλνοντας την στο απέναντι γήπεδο. Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι κάποιος από τους 2 παίκτες να πάρει πόντο.

● Για να καταφέρει κάποιος να κερδίσει ένα πόντο υπάρχουν δύο εκδοχές.1) Αν το μπαλάκι ακουμπήσει στο αντίπαλο γήπεδο και βγει εκτός γηπέδου χωρίς να καταφέρει ο αντίπαλος να το αποκρούσει είναι πόντος. 2) Μια άλλη εκδοχή για να πάρει κάποιος πόντο είναι να βασιστεί στο λάθος του άλλου. Δηλαδή μετά από κάποιος χτύπημα ο αντίπαλος να μην καταφέρει να περάσει το μπαλάκι στο απέναντι γήπεδο και να χτυπήσει στο δίχτυ.

● Το παιχνίδι χωρίζεται σε σετ των 11 πόντων. Όταν κάποιος παίκτης συλλέξει 11 πόντους κερδίζει ένα ΣΕΤ. Οταν κάποιος καταφέρει να κερδίσει 3 σετ κερδίσει το παιχνίδι

ΕΞΟΠΛΙΣΜΌΣ

1. Ένα ζευγάρι ρακέτες και μπαλάκια

2. Ένα τραπέζι με φιλέ

ΑΓΩΝΊΣΜΑΤΑ

Τα αγωνίσματα χωρίζονται σε 6 κατηγορίες. 3 κατηγορίες που αφορούν τους άντρες και 3 που αφορούν της γυναίκες.

ΑΝΤΡΙΚΟ:ΑΠΛΟ/ΔΙΠΛΟ/ΟΜΑΔΙΚΟ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ:ΑΠΛΟ/ΔΙΠΛΟ/ΟΜΑΔΙΚΟ

ΤΟ «PING PONG» ΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΑΘΛΗΜΑ

Το «ping pong» εντάχθηκε στα ολυμπιακά αθλήματα το 1988 και για τους άντρες και για τις γυναίκες

Η σημερινή παγκόσμια κατάταξη ανά χώρα:

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης