ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ► Κυριάκι Βοιωτίας

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-06-21 205112

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-06-21 205112

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ► Κυριάκι Βοιωτίας | ΕΡΤ3 HD

Στο παραπάνω βίντεο του YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό», που επισκέπτεται το Κυριάκι Βοιωτίας, με ημερομηνία πρώτης προβολής την 1/7/2018 και παρουσιάστρια την Μαρούλα Μαλιαχόβα.

Τα ταξίδια δεν τελειώνουν ποτέ. Τα περισσότερα μάλιστα ξεκινούν αφού φτάσεις στον προορισμό σου. Σε χώματα όπου η μυθολογία γέννησε ιστορίες και φιλοξένησε μούσες υπό την σκιά του Απόλλωνα. Βρισκόμαστε, στις δυτικές πλαγιές του όρους Ελικώνα, στο Κυριάκι Βοιωτίας, στα 780 μέτρα υψόμετρο, όπου η αφθονία του πρασίνου αγκαλιάζει τα σπίτια των ντόπιων αλλά και των Ελλήνων Αρβανιτών που εγκαταστάθηκαν εδώ τον 14ο αιώνα, στα εδάφη όπου κάποτε άκμαζε η αρχαία πόλη Φλυγόνιο. Με την θέα του Παλιοκάστρου, της Λάκκας, του Παρνασσού και της κορυφής της Γκιώνας , θα εξερευνήσουμε το πανέμορφο οροπέδιο Αρβανίτσας με το Αλπικό τοπίο, θα γίνουμε μάρτυρες ενός παραδοσιακού αρβανίτικου γάμου, θα δαμάσουμε το σίδερο με τη φωτιά και θα προσκυνήσουμε με ευλάβεια τη Μονή Αγίων Θεοδώρων.

Παρουσίαση: Μαρούλα Μαλιαχόβα Δημοσιογραφική Έρευνα – Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης