Είναι τελικά αναγκαία η φιλία;

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ιαν• 09•14

Ο κάθε άνθρωπος σε κάθε ηλικία έχει ανάγκη να βρίσκεται σε μια ομάδα.Στις μικρές ηλικίες είναι πολύ σημαντική, γιατί έχουμε ανάγκη να επικοινωνούμε με άλλους ανθρώπους. Είναι τόσο αναγκαία η φιλία που μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε τους φίλους μας για να » βγάζουμε  από μέσα μας ότι μας πειράζει» χωρίς ανασφάλεια. Επιπλέον , όταν μοιραζόμαστε με τους φίλους μας τα πράγματα που μας στεναχωρούν νιώθουμε καλύτερα.

Στη φιλία, σημαντικά είναι τα αισθήματα  της αγάπης και της τρυφερότητας που αισθανόμαστε. Όταν τα νιώθουμε αυτά τα συναισθήματα, καταλαβαίνουμε πως η φιλία είναι αληθινή. Υπάρχουν, όμως και ψεύτικες φιλίες που νομίζουμε στην αρχή πως θα κρατήσουν αιώνια αλλά στο τέλος καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι παντοτινές.

Στην εφηβεία, πάλι,  είμαστε πιο ώριμοι για να μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι φίλοι είναι πραγματικοί και ποιοι όχι.  Συμβαίνει μερικές φορές, όμως, να μαλώνουμε με τους φίλους μας χωρίς σημαντική αιτία, γιατί όλοι είμαστε εγωιστές και θέλουμε να περνάει το δικό μας. Σ” αυτήν την περίπτωση δεν εκτιμούμε το πόσο σημαντική είναι η φιλία στη ζωή μας.

Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει δεν αποκτά εύκολα φιλίες, αν και έχει το ένστικτο να καταλάβει τη σημασία της φιλίας. Εκεί, όμως, παίζουν τα συμφέροντα ρόλο και έτσι οι άνθρωποι γίνονται πιο ωφελιμιστές.

Συμπερασματικά, η φιλία είναι σημαντική αλλά πρέπει να είναι και αληθινή χωρίς αμφιβολίες. Η κάθε στιγμή που μοιράζεσαι με έναν φίλο σου είναι αξιόλογη για το τώρα.

Δρόσου Σοφία, μαθήτρια της Β” τάξης.

Σχολιάστε

Top