Η σχεδία του Οδυσσέα

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Ιαν• 18•14

Η Οδύσσεια του Ομήρου είναι ένα από τα αγαπημένα μαθήματα των μαθητών της Α’ τάξης του σχολείου μας.

Με αγωνία παρακολουθούν  τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Οδυσσέας για να επιστρέψει στην πατρίδα του.  Οι περισσότεροι μαθητές χάρηκαν με την ανακοίνωση της απόφασης της θεάς Καλυψώς –η οποία τον κρατούσε αιχμάλωτο στο νησί της Ωγυγίας-να του επιτρέψει να φύγει με στόχο να φτάσει στην πολυπόθητη Ιθάκη.

Μόνο η Νότα ,της οποίας δεν αρέσουν τα happy ends, στεναχωρήθηκε για την αίσια έκβαση της αιχμαλωσίας. Παρόλη τη στεναχώρια, ετοίμασε μια σχεδία, όπως εκείνη του Οδυσσέα, καθ’ υπόδειξη της Καλυψώς – και θεωρητικά επέτρεψε στον Οδυσσέα να δοκιμάσει την τύχη του……….

Ιδού και η απόπειρά της…..

Μήπως ήθελε πραγματικά να τον πνίξει;

Η απόπειρα της Νότας.

Απ’ την άλλη ο Ντάνη, πιο φιλεύσπλαχνος απ’ τη συμμαθήτριά του,  προετοίμασε μια σχεδία, ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή του Οδυσσέα…..  Η σχεδία του είναι έτοιμη να αναμετρηθεί με τα κύματα και να οδηγήσει τον Οδυσσέα ασφαλή στην πατρίδα του. Μπορείτε να δείτε την τεχνική που έχει χρησιμοποιήσει.

Η απόπειρα του Ντάνη

Η απόπειρα του Ντάνη

DSC00677

Κι όμως, ο επιθετικός και κακόβουλος Ποσειδώνας θα καταστρέψει την «πραγματική» σχεδία του Οδυσσέα προς ευχαρίστηση της Νότας και η συνέχεια επί σκηνής…… Α, συγνώμη…… επί μαθήματος.

 

Σχολιάστε

Top