Τα εφηβικά προβλήματα ενός μαθητή

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Νοε• 28•13

Αξίζει να τα δούμε!!!
Όπως όλοι καλά ξέρουμε τα εφηβικά μας χρόνια είναι από τα καλύτερα στη ζωή μας, διότι έχουν δράση, ζωντάνια, διασκέδαση, γνωριμίες, σχέσεις. Αυτήν την περίοδο αρχίζεις να κάνεις πράγματα που παλιά δεν μπορούσες να κάνεις, έχεις μεγαλύτερη ελευθερία και το κυριότερο ανακαλύπτεις τον εαυτό σου.
Ωστόσο, στο μυαλό του κάθε εφήβου υπάρχουν πολλές ανησυχίες που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του εφήβου. Για παράδειγμα: Πότε θα πάω στο πάρτι; Πότε θα βγω με τους φίλους μου; Θα είμαι προπαντός στην ώρα μου;Ωστόσο, θα προλάβω να κάνω και τις ασκήσεις των Αρχαίων; Θα μπορέσω να διαβάσω για το τεστ; Θα έχω τον χρόνο για να συζητήσω με τους γονείς μου για τα προβλήματα της οικογένειας; Τι ρούχα θα βάλω, όταν πάω για καφέ; Και βασικά, σε περίπτωση που τελειώσει το αιλάινερ; “Οχι, καλέ, δε θα πάω στα Γιάννενα χωρίς αιλάινερ, γιατί μπορεί να με δει ο Τζίμης.
Πέρα απ” αυτά τα καθημερινά ζητήματα υπάρχει και το πως μας αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι: γονείς,δάσκαλοι…και πως εμείς αντιμετωπίζουμε τους μεγάλους.
Καταρχήν, οι καθηγητές μας βάζουν εργασίες για το σπίτι και νομίζουν πως εμείς δεν έχουμε άλλα θέματα που μας απασχολούν. Γι” αυτό κι εμείς θεωρούμε πως ήρθε το τέλος του κόσμου και πολύ συχνά καταφεύγουμε στην εύκολη λύση των ψεμάτων: Συγνώμη, κυρία ξέχασα το τετράδιο, δεν πρόλαβα να διαβάσω γιατί ήμουνα στο φροντιστήριο, είχαμε επισκέψεις και άλλα τέτοια. Φυσικά, πάντα έχουμε καιρό για βόλτες, για καφέ και πάρτι.
Άλλο ένα θέμα με τους εφήβους είναι το τι πιστεύουν για τους καθηγητές τους. Πιστεύουν πως οι καθηγητές είναι κακοί και μοχθηροί, πως ποτέ δεν ήταν έφηβοι και γι” αυτό δε τους καταλαβαίνουν, ότι……..ότι…….Αλλά όλα αυτά είναι στο μυαλό των παιδιών.
Για να βρεθεί μια λύση και να προλαβαίνονται όλα πρέπει να μπει ένα πρόγραμμα ώστε όλα να γίνονται στην ώρα τους και όλοι να είναι ευχαριστημένοι.
Καλεμάι Έλλη, Μαθήτρια Γ” Γυμνασίου

Top