Είσαι παιδί, έχεις δικαίωμα- Εκδήλωση του Γυμνασίου Μπιζανίου

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Δεκ• 17•13

Την Παρασκευή στις 12/12/2013 έγινε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Γυμνάσιο Μπιζανίου. Τα δικαιώματα του παιδιού, οι έννοιες της ισότητας και των ίσων ευκαιριών αναπτύχθηκαν σε μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση που προετοίμασαν με μεράκι και υπευθυνότητα οι δυο καθηγήτριες του σχολείου μας κκ Χρ. Κουλούρη και Μάρθα Τζόκα.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθυντής του σχολείου που ευχαρίστησε τους γονείς των μαθητών του σχολείου, την ομάδα των μαθητών της ΕΛΕΠΑΠ  με τους συνοδούς τους και φυσικά τις ομιλήτριες κκ Θεοδώρα Χόρεβα και Νατάσσα Μπέγκα . Κατόπιν το λόγο πήρε η κυρία Τζόκα που εξήγησε, πληροφόρησε και τόνισε τη σημασία της προάσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού καθώς και την αναγκαιότητα της επαγρύπνησης για την αποφυγή κάθε δυσάρεστης κατάστασης.

DSC00387

DSC00388

Η Κ. Χόρεβα , Επιμελήτρια Ανηλίκων Εισαγγελίας Ιωαννίνων, έδωσε το στίγμα της υπηρεσίας της , καθώς παρουσίασε τις ενέργειες που κάνουν για την υπεράσπιση των παιδικών δικαιωμάτων. Μετά το πέρας του λόγου της έγινε  μια ουσιώδης συζήτηση στην οποία παιδιά και ενήλικες της απηύθυναν  ερωτήσεις τις οποίες απάντησε με απλό και κατανοητό λόγο.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η κυρία Μπέγκα, πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ. Η  ομιλήτρια ανέπτυξε τη δυναμική και το έργο της ΕΛΕΠΑΠ . Αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες, στις πολύχρονες προσπάθειες του κέντρου να βοηθήσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές του και τόνισε  τη σημασία της ένταξης των παιδιών αυτών στον κοινωνικό ιστό. Η ομιλήτρια απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και ευχαρίστησε από τα βάθη της ψυχής της το Γυμνάσιο Μπιζανίου για την πρωτοβουλία που έλαβε.

DSC00384

Η εκδήλωση έκλεισε με το θεατρικό που ετοίμασαν μαθητές του σχολείου , καθοδηγούμενα από τις οργανώτριες. Στόχος του θεατρικού δρώμενου ήταν η παρουσίαση των θεμελειωδών δικαιωμάτων που οφείλουμε να παρέχουμε σε όλα τα παιδιά του κόσμου, όπως αυτό του φαγητού, της ασφάλειας, της αγάπης, της φροντίδας, του σεβασμού και της εκτίμησης. Οι μαθητές, μέσω του έργου, μας απέδειξαν πως τα  υλικά αγαθά είναι μηδαμινά μπροστά στις αξίες αυτές .

DSC00430

DSC00419

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά της ΕΠΕΠΑΠ μοίρασαν δώρα στους μαθητές του σχολείου μέσα σ” ένα συγκηνισιακό κλίμα.

Πολλά συγχαρητήρια στις οργανώτριες καθηγήτριες κκ Χρυσούλα Κουλούρη και Μάρθα Τζόκα καθώς και στους μαθητές του σχολείου που με μεράκι, όρεξη και  ωριμότητα που προετοίμασαν και  παρουσίασαν την εκδήλωση αυτή.

Κλαίρη Βενουζίου, καθηγήτρια του σχολείου.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top