Υδροκίνηση

Οι άνθρωποι εδώ και πολλές δεκαετίες χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα, τα οποία όμως αργά ή γρήγορα θα εξαντληθούν. Πώς θα σας φαινόταν να γεμίζετε το αυτοκίνητό σας με νερό αντί για βενζίνη; Η Ιαπωνική εταιρεία Genepax παρουσίασε το 2008 στην Οσάκα ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί το νερό ως καύσιμο. Δεν έχει σημασία αν το νερό είναι βρύσης, εμφιαλωμένο, από λίμνη ή από θάλασσα, οποιοδήποτε είδος μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο να λειτουργεί. Μια γεννήτρια διασπά τα μόρια του νερού για να παραχθεί υδρογόνο το οποίο χρησιμοποιείται για να τροφοδοτεί το όχημα. Η εταιρεία χρησιμοποίησε μια μεμβράνη ηλεκτροδίου για να χωρίσει το υδρογόνο από το οξυγόνο μέσω μιας χημικής αντίδρασης. Όμως, περίπου έναν χρόνο μετά της παρουσίαση του οχήματος, η εταιρεία έκλεισε και σταμάτησε η προώθηση του προϊόντος. Η μόνη εξήγηση που δόθηκε ήταν η έλλειψη επενδυτικών κεφαλαίων.

Η Genepax δεν είναι η μόνη ομάδα που ασχολήθηκε με τη μετατροπή του νερού σε καύσιμο. Ο Stanley Allen Meyer επινόησε το 1990 το αυτοκίνητο που καίει νερό ως καύσιμο, αλλά έλαβε ελάχιστη δημοσιότητα όταν αποκάλυψε την εφεύρεσή του. Σήμερα είναι αρκετά γνωστή ιστορία λόγω της τροπής που πήρε η υπόθεση. Μηνύθηκε από πολλούς επενδυτές. Διαπιστώθηκε ότι η συσκευή του δεν ήταν επαναστατική, απλώς χρησιμοποιούσε τη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης, ενώ οι ισχυρισμοί του χαρακτηρίστηκαν ως δόλιοι. Τι συνέβη όμως στον Stanley Meyer; Ενώ ο Stanley περίμενε την κατοχύρωση της πατέντας του, πέθανε ξαφνικά το 1998, μετά από δείπνο σε ένα εστιατόριο. Αρκετοί κοντινοί του άνθρωποι πιστεύουν ότι σκόπιμα δηλητηριάστηκε. Μάλιστα, ο Stanley, λίγο πριν πεθάνει στο πάρκινγκ του εστιατορίου, βγήκε έξω από το εστιατόριο φωνάζοντας ότι τον δηλητηρίασαν δύο Βέλγοι επενδυτές, με τους οποίους είχε συνάντηση.

Το νερό αποτελεί την τέλεια πηγή καυσίμου. Μερικοί λόγοι είναι ότι κοστίζει ελάχιστα χρήματα και η ενέργεια που παράγεται απ’ αυτό είναι δυόμιση φορές ισχυρότερη από τη βενζίνη. Επίσης, το υποπροϊόν της καύσης είναι μη ρυπαντικοί υδρατμοί που επιστρέφουν το νερό στην ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, τα υδροκίνητα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν στην αγορά καθώς αποτελούν απειλή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προμηθευτές ορυκτών καυσίμων.

stanleyΤο αυτοκίνητο του Stanley Allen Meyer

hqdefaultΤο πρωτότυπο της Genepax 

3 Σχόλια

Υποβολή απάντησης