Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους έχεις την ανάγκη να αφηγηθείς μια ιστορία! Ίσως γιατί σε συγκίνησε ,σε εντυπωσίασε ,σε εξέπληξε ή ακόμη καλύτερα σε δίδαξε κάτι… Πρόκειται να σας διηγηθώ μια τέτοια ιστορία που έλαβε χώρα  στην κεντρική πλατεία  μας στο Καρπενήσι τη νύχτα  της παραμονής των Χριστουγέννων ,τη νύχτα των ευχών.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα από τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της πόλης μας είναι η νύχτα των ευχών. Καθιερώθηκε την τελευταία δεκαετία και διεξάγεται κάθε χρόνο , την παραμονή Χριστουγέννων στην πλατεία, η οποία είναι στολισμένη παραμυθένια και μαγικά. Ιδιαίτερα φέτος την παράσταση έκλεψε ένα πανύψηλο φυσικό έλατο ,που στεκόταν αγέρωχο στο κέντρο της και το κοσμούσαν τεράστιες κόκκινες μπάλες, ενώ στη βάση του υπήρχε η φάτνη του Χριστούλη μας, καθώς  και ένα φωταγωγημένο με κόκκινα λαμπιόνια έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη που το έσερνε ένα χαριτωμένο ελαφάκι. Την ημέρα αυτή συγκεντρώνονται στην πλατεία από νωρίς το βράδυ ντόπιοι  και επισκέπτες για να πάρουν φαναράκια και να τα ανάψουν με την οικογένεια τους.

Όταν δοθεί το σύνθημα της έναρξης, μικροί και μεγάλοι προσπαθούν να ανάψουν τα φαναράκια τους. Όταν το πετύχουν, ο καθένας κάνει την ευχή του και τα αφήνουν ελεύθερα να φύγουν στον ουρανό. Το θέαμα του ουρανού, που είναι πλημμυρισμένο με πολύχρωμα φωτεινά χάρτινα ιπτάμενα φαναράκια, είναι εντυπωσιακό και μαγνητίζει το βλέμμα  και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

Φέτος ,παραβρέθηκα για άλλη μια φορά με την οικογένειά μου στην εκδήλωση αυτή. Η πλατεία ήταν κατάμεστη από πλήθος κόσμου. Η νύχτα ήταν γλυκιά  και ονειρεμένη. Όλοι, μικροί και μεγάλοι, ήταν ευδιάθετοι και ξέγνοιαστοι. Ευχές για αγάπη ,ευτυχία, καλοτυχία , ειρήνη και ελπίδα αντηχούσαν στην ατμόσφαιρα. Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο ήταν η ευχή ενός μικρού αγοριού, που στεκόταν δίπλα μου και το ρώτησα να μου πει τι ευχήθηκε. Κι εκείνο μου απάντησε αυθόρμητα ότι ευχήθηκε << τα κρουασανάκια σοκολάτας να είναι πιο γλυκά>> και εγώ με τη σειρά μου ευχήθηκα << οι ζωές όλων να είναι γλυκές σαν τα κρουασανάκια σοκολάτας και οι καρδιές όλων να κρύβουν  αυτήν την παιδική αθωότητα>>.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης