ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

Τα «μαγικά μαξιλάρια»  ένα διαχρονικό μυθιστόρημα  του Ευγένιου Τριβιζά , που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους.  Ο  Ευγένιος Τριβιζάς  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 , σπούδασε οικονομικά και νομικά και έχει γράψει περίπου 200 βιβλία ( μυθιστορήματα , εκπαιδευτικά βιβλία , διηγήματα  κ.α.)

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ουρανούπολη, όπου ένας άπληστος βασιλιάς  ο Αρπατίλαος κατάργησε τις γιορτές , τα γενέθλια ακόμα και τις Κυριακές .Όμως το χειρότερο που έκανε ήταν να καταργήσει τα όνειρα φτιάχνοντας μαξιλάρια με όλες τις κακίες  και τις μοχθηρίες του κόσμου ,ώστε όλος ο κόσμος να βλέπει τους χειρότερους εφιάλτες. Ώσπου μια ημέρα ένας δάσκαλος μαζί με τους μαθητές  του αποφασίζουν να αντιδράσουν ..έτσι λοιπόν παίρνουν όλα τα καλά στοιχεία του κόσμου και φτιάχνουν μαξιλάρια με αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι της  Ουρανούπολης  να  κοιμούνται πλέον τόσο γλυκά και να βλέπουν όνειρα καλά.

Ο βασιλιάς του παραμυθιού φερόταν τόσο εγωιστικά που δεν τον ένοιαζε για τους άλλους  ανθρώπους. Ήθελε να εκπληρώσει μόνο τις δικές του επιθυμίες έστω και εάν αυτές ήταν παράλογες και είχαν άσχημες συνέπειες για όλη την πόλη..

Είναι ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται ευχάριστα και περνάει ένα πολύ  σημαντικό δίδαγμα .  Δεν πρέπει να  είμαστε εγωιστές και να τα θέλουμε όλα δικά μας ,πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τον συνάνθρωπο μας με αγάπη χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία αλλά με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού.             Κανένας δεν έχει δικαίωμα να μας στερεί τα όνειρα. τις ελπίδες μας για την ζωή ,δεν πρέπει να  σταματάμε να αγωνιζόμαστε για τα πιστεύω μας .ειδικά εμείς οι νέοι που είμαστε το μέλλον αυτού του κόσμου.

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ / ΤΡΙΒΙΖΑΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

 

ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης