ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
250 γραμμάρια βούτυρο
½ φλυτζάνι γάλα
½ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 βανίλιες
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τ’ αυγά ένα ένα.
Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι.
Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο άλλο.
Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά
να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Πλάθουμε.
ΨΗΣΙΜΟ:
Ψήνουμε στους 180ο για 10-20 λεπτά αναλόγως με το μέγεθός τους.