ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
 2 φλιτζάνια ζάχαρη
 4 αυγά
 250 γραμμάρια βούτυρο
 ½ φλυτζάνι γάλα
 ½ φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
 ξύσμα πορτοκαλιού
 1 κιλό αλεύρι
 4 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 2 βανίλιες
 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
 Προσθέτουμε τ’ αυγά ένα ένα.
 Προσθέτουμε το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα.
 Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι.
 Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο άλλο.
 Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή αλλά
να μην κολλάει στα χέρια.
 Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
 Πλάθουμε.

ΨΗΣΙΜΟ:
 Ψήνουμε στους 180ο για 10-20 λεπτά αναλόγως με το μέγεθός τους.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης