Τα άγνωστα μουσεία της Ελλάδας

Υπάρχουν δεκάδες μουσεία στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή τους! Διάφοροι οργανισμοί και πανεπιστήμια έχουν συλλογές (μικρές ή μεγάλες) ποικίλων θεμάτων που εκτίθενται σε μικρά ....

images

Κατασκευή βιολιού

O κατασκευαστής των πρώτων αληθινών βιολιών, ο Andrea Amati (περίπου 1500-1577) ήταν ο πατριάρχης της σχολής παραγωγής βιολιών της Κρεμόνας. Κατά τα επόμενα 150 χρόνια, άλλα μέλη της οικογένειας Amati και οι οπαδοί τους, που ….

Thrillers_ITOET_Unit_01496_R_Get-Lit-1120x630

Οι top τέσσερις ταινίες ψυχολογικού τρόμου της λίστας μου!

4. I’m thinking of ending things (2020) Μέσα στον βαρύ χειμώνα, ο Τζέικ(Τζέσι Πλέμονς) οδηγεί με συνοδηγό την  κοπέλα του «Λούσι» (Τζέσι Μπάκλεϊ) με προορισμό το   πατρικό του σπίτι και την περίφημη «πρώτη γνωριμία». Φτάνοντας  ….

Χωρίς εικόνα

Τοπ 5 ταινίες

5) Fried Green Tomatoes Η Evelyn αντιμετωπίζει προβλήματα με το γάμο της. Ο μοναδικός άνθρωπος που δείχνει να καταλαβαίνει τα προβλήματά της και να τη βοηθά, είναι η Ninny, μία ηλικιωμένη γυναίκα. Η ιστορία της ….

ps5-pre-order-header

Top 5 PS5 games

5. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Marvel’s Spider-Man: Miles Morales είναι συνέχεια του Marvel’s Spider-Man το οποίο ακολουθεί Miles Morales, ένας άλλος ήρωας ο ποίος βρήκε επίσης τον εαυτό του τσιμπημένο από μία γενετικά εξελιγμένη αράχνη ….

galis

Top 5 Greek Basketball Players

Νίκος Γκάλης:   είναι Ελληνοαμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Θεωρείται η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της σύγχρονης εποχής. Παναγιώτης Γιαννάκης: είναι ….

41DE4539-E95E-4B9C-AA4D-BEAD37D0D2BF

TOP 5 ξένες σειρές

  Το top 5 Ακολουθεί η λίστα με τις 5 καλύτερες ξένες σειρές: 5) Locke and key: Μετά την δολοφονία του πατέρα τριών παιδιών, η μητέρα τους αποφασίζει να μετακομίσουν στο πατρικό της οικογένειας εκεί ….

στο παρά πέντε

ΤΟΠ 5 ελληνικές σειρές

Ακολουθεί μία λίστα με τις 5 καλύτερες κωμικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης: 5) Οι Απαράδεκτοι Οι «Απαράδεκτοι» είναι μία σειρά της Δήμητρας Παπαδοπούλου που προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1991. Πρωταγωνιστές είναι η ….

colosseu,

Οι ΤΟΡ 5 χειρότεροι αυτοκράτορες της ρωμαϊκής (βυζαντινής) αυτοκρατορίας

1. Ειρήνη η Αθηναία (780/797-803) Η αυτοκράτειρα Ειρήνη έμεινε στην ιστορία επειδή ανέτρεψε την εικονομαχική πολιτική του Λέοντος και τον προκατόχων του, καθώς συγκάλεσε την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο (787) αποκαθιστώντας έτσι την τίμηση των ιερών ….

tsiouaoua-ipopgr

Τσιουάουα

Τα τσιουάουα είναι μια ράτσα σκύλου που έχουν προέλευση από το Μεξικό και είναι το μικρότερο ανάμεσα σε όλα τα είδη σκύλων.  Τα σκυλιά τσιουάουα είναι γνωστά για το μικροσκοπικό σωματάκι και τα μεγάλα μαύρα ….

sl-theater-of-Herodion-Atticus-under-Acropolis

Το θέατρο

Οι αρχαιότερες μορφές οργανωμένου θεάτρου έχουν ιστορικά τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα, την ελληνική ιστορία και τη φαντασία ανθρώπων που έψαχναν τρόπους έκφρασης και δημιουργίας και εξελίχθηκαν σε μια από τις πιο γόνιμες και ….