Green Day

Αφίσα του άλμπουμ american idiot
Αφίσα του άλμπουμ american idiot

Οι Green Day είναι ένα αμερικανικό συγκρότημα πανκ/εναλλακτικής ροκ που δημιουργήθηκε το 1986 στην Καλιφόρνια. Αποτελείται από τους Billy Joe Armstrong (φωνητικά/κιθάρα), Mike Dirnt (ηλεκτρικό μπάσο/ βοηθητικά φωνητικά) και Tre Cool (ντραμς). Επίσης, επίσημο μέλος του συγκροτήματος έγινε και ο Jason White (κιθάρα) από το 2012 έως το 2016, αφού από το 1999 τους βοηθούσε σε συναυλίες.

Πολλές φορές έχουν δοθεί τα εύσημα στους Green Day για τη διεύρυνση και την αναγέννηση της πανκ ροκ στο mainstream κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 1994, το άλμπουμ Dookie σημείωσε τεράστια επιτυχία και πούλησε περισσότερα από 10 εκατομμύρια κομμάτια στις ΗΠΑ

Τα τρία άλμπουμ που το ακούθησαν (Insomniac, Nimrod και Warning) δεν σημείωσαν την τεράστια επιτυχία του Dookie, ωστόσο ήταν επιτυχημένα, αφού τα Insomniac και Nimrod έγιναν διπλά πλατινένια, ενώ το Warning χρυσό. Η ροκ όπερα American idiot (2004), κατάφερε να ελκύσει και νεαρότερο κοινό και πούλησε 6 εκατομμύρια κομμάτια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 21st century breakdown (2009) επίτευξε την καλύτερη θέση της μπάντας στα charts μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η μπάντα έχει πουλήσει πάνω από 85 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έχει κερδίσει πέντε βραβεία Γκράμι: Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής για το Dookie Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ για το American idiot, Δίσκος της Χρονιάς για το τραγούδι Boulevard of broken dreams, Καλύτερο Ροκ Άλμπουμ για δεύτερη φορά για το 21st century breakdown και Καλύτερη Μουσική Παράσταση για το American Idiot στο Broadway.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης