Εύκολες συνταγές για παγωτό για να φάμε στη στιγμή!

Εύκολο παγωτό

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

Συνταγή για το πιο εύκολο παγωτό βανίλια με ζαχαρούχο γάλα. Το πιο απολαυστικό που έχετε δοκιμάσει!

Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.

Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.

Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.

Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.

Παγώνουμε στην κατάψυξη.

Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα. Μάθε όλη τη διαδικασία για να γίνει το σπιτικό παγωτό τέλειο εδώ.

Δώστε στο παγωτό σας όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα. Δείτε επίσης τη συνταγή μου για τέλειο παγωτό σοκολάτα, δροσερό παγωτό φράουλα και μαμαδίστικο παγωτό μπανάνα.

 

Γρήγορο παγωτό μπανάνα

 

Συστατικά

Για το σερβίρισμα

  • δημητριακά ολικής
  • ξηρούς καρπούς
  • φύλλα μέντας

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  • Τις βάζουμε μέσα οριζόντια να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όσες στρώσεις χρειαστεί. Κλείνουμε με μεμβράνη το ταψάκι και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες.
  • Μολις είναι έτοιμες, αφαιρούμε τη μεμβράνη, ξεκολλάμε τις μπανάνες από τη λαδόκολα και τις χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια (πρέπει να είμαστε πάρα πολύ γρήγοροι για να μην ξεπαγώσουν οι μπανάνες).
  • Τις χτυπάμε μέχρι το σημείο που οι μπανάνες θα έχουν γίνει σαν βρεγμένη άμμος-χαλίκι. Σε περίπτωση που έχουμε μικρό μίξερ κάνουμε το παγωτό σε δόσεις.
  • Μόλις γίνουν μικρά κομματάκια προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε όποιο μπαχαρικό μας αρέσει.
  • Το παγωτό μας είναι έτοιμο όταν οι μπανάνες γίνουν μια νόστιμη μαστιχωτή μάζα.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο παγωτό μας και ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε το παγωτό μας σε ένα ποτήρι, βάζοντας μία στρώση δημητριακά, μερικές κουταλιές παγωτό, ξηρούς καρπούς και κράνμπερις και φύλλα μέντας.
  • Αν δεν το καταναλώσουμε όλο, διατηρούμε στην κατάψυξη!

 

 

Παγωτό κεράσι μπανάνα

Υλικά

4 μπανάνες, πολύ ώριμες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες

1/2 φλιτζάνι  κεράσια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τις μπανάνες και τα κεράσια σε ένα μπλέντερ μέχρι να λιώσουν. Τοποθετείστε  το μείγμα στην κατάψυξη. Μετά από δύο ώρες, είστε έτοιμοι για να το απολαύσετε!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης