«Καλοκαιρινές κατασκευές»

Κρεμαστό μουσικό διακοσμητικό με κοχύλια

9f01f9fa3eb559fcddd4cb82b45778d8-seashell-decorations-seashell-crafts

Βγείτε για βόλτα στην παραλία και μαζέψτε όσο περισσότερα κοχύλια μπορείτε. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και δημιουργήστε μια κρεμαστή θαλασσινή συμφωνία.

Υλικά:

Μεγάλο πλαστικό μπουκάλι (π.χ. από χυμό)
Ψαλίδι
Σφυρί
Καρφί
24 κοχύλια
Σχοινί

Εκτέλεση:

Κόψτε το μπουκάλι γύρω-γύρω, στα 2,5 εκ. από τον πάτο. Με το σφυρί και το καρφί κάντε έξι τρύπες στο κέντρο του πλαστικού.

Επίσης με το σφυρί και το καρφί, κάντε μία τρύπα στο πάνω μέρος από κάθε κοχύλι. Μερικά κοχύλια μπορεί να σπάσουν, όποτε καλό είναι να έχετε περίσσευμα. Αν τα παιδιά είναι μικρά, είναι ασφαλέστερο να κάνετε εσείς τις τρύπες.

Κόψτε έξι μέρη από το σχοινί, μήκους 38 εκ. Περάστε και δέστε με κόμπο τέσσερα κοχύλια σε κάθε ένα από τα 6 σχοινιά. Δέστε την άκρη από κάθε σχοινί στην κάθε τρύπα του πλαστικού.

Για να κρεμάσετε τη δημιουργία σας μπορείτε να κάνετε δύο ακόμα τρύπες σε δύο άκρες του πλαστικού και να περάσετε ένα ακόμα κομμάτι σχοινιού, σε ό,τι μήκος σας βολεύει, ανάλογα με το ύψος που θέλετε να το κρεμάσετε.

 

Πέτρες-ζωάκια ή ψαράκια

41987881b00bf36eb0d6ea8b986fd551

Ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να γεμίσουν τα παιδιά τον ελεύθερο χρόνο τους, αφού με λίγη φαντασία, τα σχέδια που μπορούν να δημιουργήσουν είναι απεριόριστα.

Υλικά:

Πέτρες
Ακρυλική μπογιά για χειροτεχνίες και πινέλο
Διακοσμητικά στοιχεία όπως νήμα, αυτοκόλλητα μάτια, ανεξίτηλοι μαρκαδόροι, κόλλα με γκλίτερ, κομμάτια από ύφασμα, χάντρες, μικρά πομ-πομ κ.λ.π.
Λευκή ξυλόκολλα και πινέλο

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε πλένοντας τις πέτρες με σαπούνι και νερό. Αν χρειάζεται χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσουν ακόμα καλύτερα.

Διακοσμήστε τις πέτρες όπως εσείς θέλετε, χρησιμοποιώντας όποιο διακοσμητικό προτιμάτε. Αν μπορεί να κολλήσει σας κάνει!

Για να φτιάξετε το γουρουνάκι, βάψτε όλη την πέτρα με ροζ ακρυλική μπογιά και αφήστε τη να στεγνώσει. Στη συνέχεια, κολλήστε ένα κουμπί στη μέση για μύτη και δύο ροζ πομ-πομ για αυτιά. Με λευκή μπογιά κάντε πρώτα το λευκό των ματιών και με δύο μαύρες βούλες ολοκληρώστε τα μάτια. Βουτήξτε το δάχτυλό σας σε κόκκινη μπογιά για να κάνετε τα μάγουλα και με μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο κάντε φακίδες.

Αντίστοιχα θα δημιουργήσετε και το πράσινο τέρας, για το οποίο θα χρειαστείτε νήμα πλεξίματος, αν θέλετε να έχει μαλλιά.

 

Διακοσμητικά μπουκάλια με άμμο

5651e848a43afb24cc1a10e503041854

Πάρτε μαζί σας στο σπίτι λίγη… παραλία με αυτή την όμορφη, πολύχρωμη κατασκευή που θα αποτελέσει το καλύτερο διακοσμητικό για το γραφείο των παιδιών.

Υλικά:

Άμμος
Εφημερίδα
Κηρόχαρτο
Κιμωλίες σε διάφορα χρώματα
Ένα κλαδί ή ένα μολύβι
Λευκή κόλλα ή καπάκια για τα μπουκάλια
Επιφάνεια κοπής

Εκτέλεση:

Καλύψτε μία μεγάλη επιφάνεια με εφημερίδα. Πάνω της τοποθετήστε μία άλλη επιφάνεια κοπής, η οποία πρέπει να καλυφθεί με κηρόχαρτο.

Απλώστε λίγη άμμο στο κηρόχαρτο και «ρολάρετε» ένα κομμάτι έγχρωμης κιμωλίας πάνω στην άμμο, μέχρι να αποκτήσει το χρώμα της –θα χρωματιστεί πολύ εύκολα και εντελώς.

Ανασηκώστε προσεκτικά το κηρόχαρτο και δημιουργήστε, ενώνοντας τις γωνίες του, ένα πουγκί μέσα στο οποία θα ανακινήσετε καλά την άμμο. Στη συνέχεια, ρίξτε τη χρωματισμένη άμμο μέσα σε ένα μπουκάλι. Αν σας βολεύει περισσότερο χρησιμοποιήστε ένα χωνί.

Με ένα κλαδί ή ένα μολύβι κάνε μερικές τρύπες μέσα στην άμμο για να διώξετε έτσι τον επιπλέον αέρα.
Επαναλάβετε τα ίδια βήματα μέχρι να γεμίσετε το μπουκάλι με πολλές στρώσεις διαφορετικών χρωμάτων. Στη συνέχεια, πιέστε καλά την άμμο που υπάρχει πάνω-πάνω στο στόμιο και κλείστε το μπουκάλι με το καπάκι του, ή βάλτε στο στόμιο μπόλικη κόλλα και αφήστε τη να στεγνώσει ώστε το μπουκάλι να σφραγιστεί εντελώς.

Συμβουλές:

-Μπορείτε αντί για γυάλινα μπουκάλια να χρησιμοποιήσετε βάζα μαρμελάδας.
-Πριν βάψετε την άμμο, περάστε την πρώτα από κόσκινο, ώστε να μην περιέχει μικρές πετρούλες ή άλλα σκουπιδάκια από την παραλία.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης