Συνταγή καλοκαιρινής πανδαισίας

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-05-19 161235

Υλικά:

Αγαπημένα μπισκότα petit beurre
Λατρεμένη κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης (2 φακελάκια)
Ζελέ με φραουλογεύση (1 φακελάκι)
Φρούτα από μπανανοφραουλοανανόδεντρο        
Κονσέρβα Del Monte με ποικιλία φρούτων

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-05-19 161259

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο Pyrex γυάλινο, για να φαίνονται τα χρώματα ή σε ωραία κεραμική γάστρα (προσοχή όχι γλάστρα), τοποθετούμε τα μπισκότα που έχουμε «καταδύσει» σε γάλα, το ένα δίπλα στο άλλο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας στην κατσαρόλα, ακολουθώντας χρόνια τώρα πιστά τις οδηγίες του κυρίου Γιώτη και μόλις είναι έτοιμη προς βρώσιν, δεν την τρώμε, αλλά τη ρίχνουμε σιγά-σιγά επάνω στα μπισκότα μας που περιμένουν με ανυπομονησία.

Μόλις φάμε την κρέμα που περισσεύει στην κατσαρόλα (απολαυστική στιγμή), φτιάχνουμε το ζελέ με προσήλωση στις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και αφού έχει λίγο κρυώσει η κρέμα, το ρίχνουμε στο ταψί και αυτό.  Tip (συμβουλή για τους νέους): Το ζελέ δεν το ρίχνουμε σαν κουβαδάκι στην άμμο όταν φτιάχνουμε κάστρα.. αλλά με πολύ προσοχή, έχοντας ένα κουτάλι από κάτω, για να μην διαλυθεί η κρεμούλα μας.

Τέλος … η πανδαισία φρούτων παρελαύνει…! Κόβουμε ότι βρούμε μπροστά μας. Μπανάνες, φράουλες, μήλα, ροδάκινα, ανανάδες….μπάμιες ούπς όχι αυτό.

Η μοναδική αγαπημένη τούρτα όλων των παιδιών είναι έτοιμη!!!

Τη βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4-5 ώρες (τη ρωτάτε πόσο αντέχει να κάτσει στο σκοτάδι μόνη της) και μόλις κρυώσει και στέκεται αγέρωχη χωρίς να φοβάται μη λιώσει στη ζέστη, τη μασουλάτε με το μεγάλο κουτάλι.. όποιος προλάβει!

Καλή επιτυχία !

Πηγή εικόνας: Μαμά Οδυσσέα

Επιμέλεια άρθρου: Οδυσσέας Αλούπης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης