Ορεινή ποδηλασία

Η  ορεινή ποδηλασία ή MTB είναι το άθλημα στο οποίο ο αθλητής – αναβάτης οδηγεί ένα ποδήλατο σε εκτός δρόμου διαδρομές, συχνά πάνω σε ανώμαλο έδαφος, χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα βουνού (MountainBike).

Αυτό το άθλημα απαιτεί αντοχή, σωματική δύναμη και ισορροπία.

Επίσης ο απαραίτητος εξοπλισμός που χρειάζεται και μην τον υποτιμάτε διότι μπορεί να σας συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα είναι: Το κράνος, απαραίτητο για την ασφάλεια του αναβάτη, η στολή από υλικό που επιτρέπει στον αναβάτη να αθληθεί, τα γάντια, ώστε να μπορεί να ελέγχει το τιμόνι και τα γυαλιά ποδηλασίας που αποτρέπουν σκόνη και πέτρες να χτυπήσουν τα μάτια του αναβάτη.

Το άθλημα αυτό γίνεται στη φύση δηλαδή σε πάρκα, δάση και ορεινές περιοχές έτσι οι αθλητές δεν έχουν μόνο την ευκαιρία να αθληθούν αλλά και να έρθουν σε επαφή με τη μάνα ΓΗ. Διαδρομές υπάρχουν στην Πάρνηθα, στη Βαρυμπόμπη, στην Πεντέλη, στον Διόνυσο και στο άλσος Συγγρού, στο Μαρούσι όπου γίνονται και οι προπονήσεις με την ομάδα μου κάθε Σάββατο 15.00 με17.00.

Αλλά μη νομίζετε πως το MTB είναι να κάνω βολτούλα με το ποδήλατο, είναι ένα ριψοκίνδυνο άθλημα γι’ αυτό υπάρχουν σχολές που αναλαμβάνουν να σας διδάξουν τα βασικά για τη χρήση των ταχυτήτων και στο πέρασμα απότομων σημείων (κατηφόρες, πετρώδη εδάφη, νερά, πεσμένοι κορμοί κ.α.).

Η εκπαίδευση γίνεται από ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτές , ικανούς να σας μυήσουν σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον κομμάτι της ποδηλασίας.

Το mountainbike να αναφέρουμε ξεκίνησε από την Αμερική, πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Από το 1996 ανήκει στα Ολυμπιακά αθλήματα.

Το άθλημα της Ορεινής ποδηλασίας είναι αυτό που έχω επιλέξει και για την προσωπική μου άθληση. Είναι ένα άθλημα που με ενθουσιάζει καθώς μπορώ και αθλούμαι μέσα στην φύση!!!

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Πρωτολάτη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης