H αρκούδα και ο χορός

Ξέρουν οι αρκούδες να χορεύουν; Καλή ερώτηση! Όχι πολύ παλιότερα, γύρω στο 1950 κι έπειτα, για αρκετά χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν πως  τα εντυπωσιακά αυτά ζώα μπορούσανε να εκπαιδευτούν και να μάθουν θαυμάσιο χορό!

Υπήρχε τότε ένα επάγγελμα για την εκπαίδευση των αρκούδων. Αρκουδιάρηδες, ονομάζονταν όσοι περνούσαν μπροστά από τα σπίτια με τις αρκούδες τους και τις έβαζαν να «χορεύουν» ώστε να κερδίσουν χρήματα. Οι άνθρωποι τότε δεν ήξεραν πόσο ταλαιπωρούνταν το ζώο και του πετούσαν ένα σωρό νομίσματα.

Ο τρόπος με τον οποίο εκπαίδευαν τις αρκούδες, ήταν πραγματικά φριχτός! Ο Αρκουδιάρης άνοιγε έναν λάκκο, τον γέμιζε με αναμμένα κάρβουνα και τον σκέπαζε με μία λαμαρίνα ένα κομμάτι σίδερο δηλαδή που χρησιμοποιούσαν σαν ταψί. Όταν η λαμαρίνα άρχιζε πια να καίει έβαζε πάνω την δεμένη αρκούδα και χτυπούσε το ντέφι του.

Το ζώο χοροπηδούσε από το ένα πόδι στο άλλο προσπαθώντας να μην καεί. Είχε επίσης συνδυάσει τον ήχο του ντεφιού με το κάψιμο στις πατούσες της. Έτσι, κάθε φορά που άκουγε το ντέφι χοροπηδούσε νομίζοντας πως θα καεί κι αυτό έμοιαζε σαν χορός στα μάτια των ανθρώπων.  Και τώρα εσείς θα μου απαντήσετε. Ξέρουν οι αρκούδες να χορεύουν;

Επιμέλεια άρθρου: Μαργαρίτα Μόφορη

Πηγή φωτογραφίας άρθρου: lifo.gr

Πηγή πληροφοριών: mihanitouxronou.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης