Ιστορία των αρωμάτων

Τα αρώματα ξυπνούν μέσα μας αναμνήσεις και μας μεταφέρουν σε όμορφες στιγμές. Καθένας από εμάς συναντά στη ζωή του χιλιάδες αρώματα, τα οποία θυμάται με διαφορετικούς τρόπους.

Οι Άραβες θεωρούνται οι πρώτοι δημιουργοί αρωμάτων στην τρέχουσα υγρή μορφή τους. Στην Αρχαία Αίγυπτο τα αρώματα τα χρησιμοποιούσαν ως δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και θεών. Το πρώτο σύγχρονο άρωμα δημιουργήθηκε το 1370 στην Ουγγαρία κατόπιν αιτήματος της Βασίλισσας Ελισσάβετ. Τον 18ο με 19ο αιώνα σχεδόν όλοι αρωματίζονταν, για να διώξουν τις δυσάρεστες οσμές. Στα τέλη του 19ου αιώνα στη γαλλική βιομηχανία αρώματος εργάζονταν περίπου 2000 άνθρωποι.

Όταν μιλάμε για αρώματα, οι Γάλλοι είναι οι πρώτοι που μας έρχονται στο μυαλό. Η πόλη των αρωμάτων στη Γαλλία ονομάζεται Grasse. Μια πόλη γεμάτη χρώματα και αρώματα, γενέτειρα του θρυλικού αρώματος channel No5, η οποία αποτελεί την παγκόσμια πρωτεύουσα αρώματος, λόγω των σπάνιων λουλουδιών που διαθέτει. Κάποιες από τις μεγαλύτερες αρωματοποιίες που αναπτύχθηκαν σε αυτήν ήταν: η Fragonara, η Molinard και η Galimard. Γνωστά αρώματα που γίνονται ανάρπαστα μέχρι σήμερα είναι: το Dior, το Channel No5, το Coco Channel και το θρυλικό Napoleon 1815.

Εάν πάντως θέλεις να οργανώσεις ένα ταξίδι τον Μάιο στη Γαλλία, μη χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά την «Exporose», Διεθνή έκθεση τριαντάφυλλου που διοργανώνεται κάθε χρόνο 8-10 Μαΐου.

Η εμπειρία πιστεύω θα σου μείνει αξέχαστη!!!

Μαριλένα Γρηγοράκη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης