Η αρχή της τέχνης του θεάτρου

Έχετε σκεφτεί ποτέ  πώς ξεκίνησαν τα σενάρια του θεάτρου και του κινηματογράφου; Και ότι  μπορεί εν μέρει να σχετίζονται με την αρχαία Ελλάδα;

 Η τέχνη του θεάτρου  ξεκίνησε και εξελίχθηκε στην αρχαία Ελλάδα κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. Όλα ξεκίνησαν από τα επαναλαμβανόμενα θρησκευτικά δρώμενα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε το σενάριο. Ο δημιουργός της έννοιας του θεάτρου, κατά κύριο λόγο της τραγωδίας, ήταν ο τραγικός ποιητής  Αισχύλος, για τον οποίο  λέγεται ότι ο θεός Διόνυσος ήρθε στο όνειρό του και του ζήτησε να φτιάξει ένα σενάριο.

  Το θέατρο έγινε πραγματικό από τρεις τραγικούς ποιητές, τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη. Ο πρώτος κατά χρονική σειρά είναι ο τραγικός ποιητής Αισχύλος, ο οποίος στις παραστάσεις του όρισε δύο ηθοποιούς και φρόντισε για την σκηνογραφία και τα κουστούμια. Δεύτερος ο Σοφοκλής, ο οποίος πήγε το θέατρο ένα βήμα παραπέρα, βάζοντας και τρίτο ηθοποιό . Τέλος, ο Ευριπίδης έφυγε μακριά από τους μεγάλους ήρωες της μυθολογίας, επικεντρώθηκε στον άνθρωπο και εμβάθυνε πολύ στην ψυχολογία των χαρακτήρων του. Αυτοί οι τραγικοί ποιητές εξέλιξαν το θέατρο στη σημερινή του μορφή.

…από το βιβλίο «χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ;»

Εβελίνα Καλάβρια

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης