Γνωριμία με την φωτογραφική ομάδα Digital Art

Digital Art

DIGITAL ART LOGOΓεια σας!

Καλώς ήρθατε στο περιοδικός μας!

Είμαστε η Αντωνία και ο Θανάσης, μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου και μέλη της φωτογραφικής ομάδας του σχολείου μας, μαζί με άλλους 10 συμμαθητές μας και την υπεύθυνη καθηγήτρια του πολιτιστικού προγράμματος “Digital Art: η ζωή μέσα από τις ψηφιακές τέχνες”! Η ομάδα μας έχει οργανώσει πολλές και διαφορετικές δράσεις, τις οποίες θα γνωρίσετε στη συνέχεια. Μία απ’ αυτές είναι κι η δημιουργία του ομώνυμου περιοδικού, στου οποίου τη συντακτική ομάδα βρισκόμαστε εμείς οι δύο. Εκτός απ’ τη συντακτική ομάδα όμως του περιοδικού μας, υπάρχουν άλλες δύο υποομάδες τις οποίες οφείλουμε να αναφέρουμε: α) η ομάδα λήψης φωτογραφιών, στην οποία ανήκουν όλα τα μέλη της ομάδας μας κι β) η ομάδα επεξεργασίας και δημιουργίας ψηφιακών έργων.

Ας προχωρήσουμε όμως…

Όπως σας αναφέραμε ήδη, η ομάδα μας αποτελείται από δώδεκα (12) μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου και το όνομά της είναι Digital Art. Η ομάδα ασχολείται με την ψηφιακή τέχνη της φωτογραφίας κι όλες τις προοπτικές που μπορεί αυτή η τέχνη να μας δώσει. Δεν θα μάθουμε μόνο πώς να φωτογραφίζουμε σωστά, αλλά και πολλά άλλα…

Οι συναντήσεις μας είναι εβδομαδιαίες, τουλάχιστον μία (1) φορά, εκτός σχολικού ωραρίου. Σ’ αυτές τις συναντήσεις συνεννοούμαστε και βάζουμε νέους στόχους και οργανώνουμε νέα projects. Σ’ αυτό το περιοδικό θα ανεβάζουμε συχνά άρθρα, τις δικές μας φωτογραφίες, αλλά και αναρτήσεις από εκδηλώσεις ή/και εκπαιδευτικές επισκέψεις που έχουμε κάνει.

Μπορούμε να σας πούμε, μιας και θα δείτε αναλυτικά στη συνέχεια, ότι μέχρι τώρα έχουμε παρακολουθήσει εκπαιδευτικό υλικό (βίντεο) για την σωστή λήψη φωτογραφιών κι έχουμε μάθει απ’ αυτά αρκετά πράγματα. Επίσης, κάναμε μία εισαγωγή στην εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφίας GIMP και έχουμε αποκτήσει τις βασικές γνώσεις επεξεργασίας εικόνων. Επιπλέον, έχουμε καταφέρει να κάνουμε φωτογραφήσεις ομαδικές, τοπίων, πορτρέτων, με θέματα όπως χρώμα, συναίσθημα ή αντικείμενο, αλλά και αντιγραφές πορτρέτων και φωτογραφήσεις με τεχνητό και φυσικό φως.

Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα άρθρα…

Σας ευχαριστούμε πολύ που μας… διαβάσατε!

Φωτογραφική ομάδα Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου (αλφαβητική σειρά): Αποστολάκη Κλεονίκη, Δρακουτού Μαρίλια, Λαμπράκη Χρύσα, Μακράκη Παρή, Ντουνιαδάκη Ραφαηλία, Παπαδάκης Γιώργος, Παπαδημητρίου Τόνια, Σεραφειμίδου Ιοκάστη, Σμυρνάκης Κωνσταντίνος, Σταφυλάκη Κατερίνα, Στρατάκη Μαρισύνη, Τσακμόπουλος Θανάσης

 Υπεύθυνη εκπαιδευτικός προγράμματος «Digital Art: Η ζωή μέσα από τις ψηφιακές τέχνες»: Σαίτάκη Αγγελική ΠΕ86

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης