Παραδοσιακές γεύσεις στο σχολείο: Μαγειρεύοντας πισία

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας  να γνωρίσουμε  τις παραδοσιακές γεύσεις και να έρθουμε σε επαφή με τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας,  συμμετείχαμε σε μια μοναδική μαγειρική δραστηριότητα. Με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Μαρίας, ετοιμάσαμε πισία, μια παραδοσιακή συνταγή που μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο.

Τα παιδιά είχαν μπροστά τους πολύ απλά υλικά, όπως αλεύρι, νερό, μαγιά, αλάτι, ξύδι, λάδι και τα ανακάτεψαν για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την άφησαν σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί.

Έπειτα, έπλασαν μικρά ζυμαράκια και τα γέμισαν με τυράκι. Στη συνέχεια έπρεπε να τηγανιστούν σε ελαιόλαδο και ήταν έτοιμα να τα απολαύσουν!

Η πιο ωραία στιγμή ήταν το παιχνίδι με το ζυμαράκι, αλλά και όταν τα πισία ήταν έτοιμα και τα παιδιά τα δοκίμασαν! Ήταν τόσο νόστιμα που όλοι χαμογελούσαν!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην κ. Μαρία Απατσίδου, τη σχολική μας νοσηλεύτρια, για την μεγάλη της προθυμία να μας δείξει πως γίνονται τα πισία και να μας βοηθήσει να τα φτιάξουμε κι εμείς.

-

Η δραστηριότητα αυτή ήταν μέρος του eTwinning έργου μας, «My Sweet Home Country», που στόχο έχει να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Μέσα από τη δημιουργία παραδοσιακών συνταγών μαθαίνουμε την ιστορία και τις συνήθειες του τόπου μας και τις μοιραζόμαστε με τους συνεργάτες μας σε άλλες χώρες, προάγοντας τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα.

kolaz pisia

 

 

-

 

Σχολιάστε

Top