Υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τον κύριο Σάββα Ιωάννου, πατέρα του μαθητή Δ.Ι. της Α’ τάξης, ο οποίος είναι μουσικός και μας παρουσίασε μια σειρά από παραδοσιακά μουσικά όργανα, όπως το κλαρίνο, την τρομπέτα, το τρομπόνι, το σαξόφωνο, το τύμπανο και το νταούλι.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από κοντά τους μοναδικούς ήχους αυτών των οργάνων, να μάθουν για την ιστορία τους και, το πιο συναρπαστικό, να δοκιμάσουν να παίξουν οι ίδιοι! Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το νταούλι, με τον δυναμικό του ήχο, αλλά και το κλαρίνο, που μάγεψε με τη μελωδικότητά του.
Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο! Όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι-χέρι, χορέψαμε και τραγουδήσαμε με ενθουσιασμό!
Ετοιμάσαμε ένα βιντεάκι με τις δραστηριότητες μας!
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σάββα Ιωάννου για τη ξεχωριστή εμπειρία και χαρά που μας έδωσε να έρθουμε πιο κοντά στη μουσική παράδοση του τόπου μας !