Γιάννης Αντετοκούνμπο: THE GREEK FREAK

ΑΠΟ: TheNewsGiver - Μαρ• 30•17

Γιάννης Αντετοκούνμπο

 Giannis Antetokoummpo (31669417562).jpgΠριν από λίγα χρόνια αγωνιζόταν στον Παναθλητικό. Μετά από λίγα χρόνια θα έκανε πράγματα και θαύματα στο NBA. Ποιος το περίμενε; Κανείς. Αυτό είναι το παραμύθι του <Ελληνικού θηρίου>, όπως όλοι τον αποκαλούν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γεννημένος στην Νιγηρία αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας,  είναι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Έχει ύψος 2,11 μ. και αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ και σούτινγκ γκαρντ για τους Μιλγουόκι Μπακς και την Εθνική Ελλάδος. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Κατόπιν επιλέχθηκε στο ντραφτ[επιλογή που κάνουν οι ομάδες του NBA για να πάρουν έναν παίκτη] του ΝΒΑ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA.]Έχει τον αριθμό 34 στην φανέλα του, και το αγωνιστικό παρατσούκλι του είναι The Greek Freak.

Το 2017 κλήθηκε για πρώτη φορά να συμμετάσχει ως βασικός στον αγώνα NBA All Star του 2017. Σε ηλικία 22 ετών και 74 ημερών, ήταν έως το 2017 ο νεαρότερος ξένος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ ο οποίος ξεκίνησε βασικός στην πρώτη πεντάδα σε αγώνα NBA All-Star[αγώνας επίδειξης], καθώς και ο πρώτος Έλληνας παίκτης που μας κάνει περήφανους σε μία τέτοια φοβερή γιορτή του μπάσκετ.

120213_Giannis

Ο Γιάννης μεγάλωσε στα Σεπόλια[περιοχή της Αθήνας] όπου και έκανε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα.Το πρώτο του γήπεδο όπου δοκίμασε το καινούργιο του άθλημα[στην αρχή έπαιζε ποδόσφαιρο]μετονομάστηκε σε greek freak και στο παρκέ του απεικονίζεται ο Γιάννης.Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Παναθλητικό ο οποίος τον ενέταξε στην ομάδα όπου ο Γιάννης το 2017 ξεκίνησε να παίζει.Την ελληνική ιθαγένεια την πήρε ένα μήνα μετά από την επιλογή του στο draft στο NBA. Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2016, ο Αντετοκούνμπο έλαβε 4 ετή επέκταση συμβολαίου από τους Μιλγουόκι Μπακς, με συνολικές απολαβές 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στον πρώτο αγώνα του νέου αγωνιστικού έτους, ο Αντετοκούνμπο σκόραρε 31 πόντους στην ήττα των Μπακς με 107–96 από τους Σάρλοτ Χόρνετς.] Στις 21 Νοεμβρίου, έκανε το 6ο συνολικά τριπλ νταμπλ της σταδιοδρομίας του, με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 5 κλεψίματα, και 3 κοψίματα, στην νίκη των Μπακς επί των Ορλάντο Μάτζικ με 93–89.Στις 19 Νοεμβρίου, ισοφάρισε την επίδοση σκοραρίσματος που είχε φτάνοντας στους 34 πόντους με 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και 2 κοψίματα στην νίκη με 118–101 εναντίον των Κλήβελαντ Καβαλίερς. Στις 5 Δεκεμβρίου, ανακηρύχθηκε ο παίκτης της εβδομάδος για ολόκληρη την ανατολική περιφέρεια του NBA, μετά από τους αγώνες που έπαιξε από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, οδηγώντας τους Μπακς σε σερί 3 συνεχόμενων νικών και έχοντας 24,3 πόντους μέσο όρο (4ος υψηλότερος στην Ανατολική περιφέρεια), 10,0 ριμπάουντ (5ος σε ισοβαθμία), 6,3 ασίστ, και 3,67 κλεψίματα (κορυφαίος στο πρωτάθλημα). Στις 4 Ιανουαρίου, σημείωσε το πρώτο καλάθι του στην εκπνοή του αγώνα δίνοντας την νίκη στους Μπακς εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς μέσα στο γήπεδο Τάιμς Νιου Σκουέρ της Νέας Υόρκης με 105-104. Στον αγώνα αυτό είχε συνολικά 27 πόντους και 13 ριμπάουντ. Στο επόμενο παιχνίδι με τους Νικς 2 ημέρες αργότερα στις 6 Ιανουαρίου, σημείωσε 25 πόντους και έφτασε τους 14 συνεχόμενους αγώνες σημειώνοντας τουλάχιστον 20 πόντους, ισοφαρίζοντας την επίδοση για παίκτη των Μπακς την οποία είχε ο Μάικλ Ρεντ από το 2006.

giannis1

Στις 19 Ιανουαρίου, ο Αντετοκούνμπο ψηφίστηκε από κοινό, δημοσιογράφους, και παίκτες και προπονητές, ως βασικός για την ομάδα της Ανατολής στον αγώνα επίδειξης 2017 NBA All-Star, ο πρώτος παίκτης των Μπακς μετά τον Μάικλ Ρεντ από το 2004, αλλά και ο πρώτος βασικός παίκτης των Μπακς μετά τον Σίντνεϋ Μόνκριφ το 1986.

 O Γιάννης, λοιπόν, είναι ο πρώτος Έλληνας ο οποίος έκανε περήφανη την Ελλάδα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μακάρι η Ελλάδα να συνεχίσει να βγάζει τέτοια λεβεντόπαιδα σαν τον Γιάννη…….

Συντάκτης: Άγγελος Σιμόπουλος

Σχολιάστε

Top