Ημέρες ραδιοφώνου…..

ΑΠΟ: ΜΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ - Μαρ• 23•18

Πριν από ένα μήνα περίπου μια ομάδα παιδιών από το σχολείο μας που απαρτιζόταν από τους Ευαγγελία Αθανασιάδη, Ασπασία Γελαδάρη, Ευθυμία Τσουμπέκου, Αριστείδη Ματθαίου, Μερόπη Καρατάσιου και Μελίνα Ισμυρνόγλου προετοιμάστηκε για να συμμετάσχει στο Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό ποικίλης θεματολογίας της ΕΡΑ.

bdr

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τον τομέα της Τοπικής Ιστορίας και συγκέντρωσαν πληροφορίες για την Κίτρινη Αποθήκη. Οι απαιτήσεις ήταν υψηλές αλλά τα κατάφεραν περίφημα. Μετη βοήθεια των καθηγητριών Νεκταρίας Σωτηράκη και Ελένης Μάρου κατάφεραν να ηχογραφήσουν την εκπομπή στο 1ο ΕΕΚ της Ν. Ιωνίας Βόλου με την τεχνική υποστήριξη του καθηγητή κ. Κ. Αμυγδαλίτση.

Οι μαθητές παρουσίασαν τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν για την Κίτρινη Αποθήκη και εμπλούτισαν το υλικό τους με τη συνέντευξη που τους παραχώρησε στο χώρο του σχολείου ο κ. Θανάσης Βογιατζής, δημοσιογράφος, που ασχολήθηκε με την Τοπική Ισορία και συγκεκριμένα με την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου.

bty

Επιπλέον, επιμελήθηκαν τη μουσική της εκπομπής και μελοποίησαν τους δικούς τους στίχους, εμπνευσμένους από τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι Βολιώτες αγωνιστές που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Κίτρινη Αποθήκη. Οι μαθητές βίωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, καθώς ασχολήθηκαν με κάτι εντελώς καινούργιο και ξεχωριστό!

Συντάκτρια: Μερόπη Καρατάσιου, Β1

Σχολιάστε

Top