Σας αρέσουν οι εκλεπτυσμένες γεύσεις; Ετοιμάστε συνταγές με λαχταριστές φράουλες!

ΑΠΟ: makrisva - Ιουν• 01•17

 Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

Υλικά
 500 γρ. φράουλες
150 γρ. ζάχαρη
 250 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
 1 κουτ. σούπας βότκα
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μπολ αναμειγνύουμε τις φράουλες με τη βότκα και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις στο ψυγείο για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού  μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 1-2 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από σίτα για να απομακρυνθούν οι σπόροι της φράουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα  με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι αφράτο. Σερβίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο (προαιρετικά).

παγωτο

Φράουλες με κρέμα τσιζκέικ

Υλικά
1 κιλό φράουλες
 250 γρ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
 30 γρ. μπισκότα digestive

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσανάκια από κάθε φράουλα.

Με μαχαιράκι ή κουταλάκι αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό. Κόβουμε ελάχιστα την κάτω πλευρά της κάθε φράουλας, ώστε να στέκονται όρθιες.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.

Για να γεμίσουμε τις φράουλες χρησιμοποιούμε κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλώς ένα κουταλάκι.

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ ή στο μούλτι σε σκόνη και γαρνίρουμε τις φράουλες.

Αποτέλεσμα εικόνας για strawberry cheesecake

Συντάκτης: Βασίλης Μακρής

Σχολιάστε

Top