Παγωμένο γιαούρτι φράουλα
Εκτέλεση
Σε μπολ αναμειγνύουμε τις φράουλες με τη βότκα και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις στο ψυγείο για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 1-2 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από σίτα για να απομακρυνθούν οι σπόροι της φράουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι αφράτο. Σερβίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο (προαιρετικά).
Φράουλες με κρέμα τσιζκέικ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσανάκια από κάθε φράουλα.
Με μαχαιράκι ή κουταλάκι αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό. Κόβουμε ελάχιστα την κάτω πλευρά της κάθε φράουλας, ώστε να στέκονται όρθιες.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Για να γεμίσουμε τις φράουλες χρησιμοποιούμε κορνέ ζαχαροπλαστικής ή απλώς ένα κουταλάκι.
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ ή στο μούλτι σε σκόνη και γαρνίρουμε τις φράουλες.
Συντάκτης: Βασίλης Μακρής