Πέντε χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο.

ΑΠΟ: TheNewsGiver - Μαρ• 23•18

Στο άρθρο αυτό θα σας δείξουμε μερικά απλά »κόλπα» με τα οποία μπορείτε να εξασφαλίσετε μια ασφαλή περιήγηση στο διαδύκτιο μακριά από ιούς.

1. Μην »πέφτετε» στις διαφημιστικές προτροπές.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κολλήσει ιούς έτσι. Την στιγμή που θα πατήσετε πάνω στην διαφήμιση υπάρχει μια πολύ μεγάλη περίπτωση να κολλήσετε ιό. Οπότε μακριά από τις διαφημίσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για εικόνες για διαδικτυο

2. Μπαίνετε σε ιστοσελίδες που έχουν πριν από την διεύθυνση https://

Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα είναι προστατευμένη από ιούς και άλλα παρόμοια και έχει ελεγχθεί από εταιρίες προστασίας δεδομένων.

3. Μην βάζετε ποτέ τα αληθινά στοιχεία σας σε καμία ιστοσελίδα ακόμα και αν είναι προστατευμένη.

Το Internet είναι ένας τόπος που δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση πρέπει τα στοιχεία σας να είναι προστατευμένα από τους λεγόμενους »Hackers». Βέβαια, οι πιθανότητες ένας hacker να προσπαθήσει να υποκλέψει τα δεδομένα σας είναι μικρές, οι επιπτώσεις, όμως, μπορεί να είναι τεράστιες σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Οπότε «better safe than sorry», που λέει και η αγγλική παροιμία.

4. Μην μοιράζεστε τους κωδικούς σας ούτε με τον ποιο κοντινό σας άνθρωπο.

Όσο πολύ και αν εμπιστευόμαστε έναν άνθρωπο δεν σημαίνει ότι δεν είναι άνθρωπος. Είναι στην ανθρώπινη φύση τα λάθη, οπότε αν αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποιήσει τον κωδικό σας και κάνει κάποιο λάθος υπάρχει περίπτωση να υποκλέψουν και τον δικό σας λογαριασμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για εικόνες για διαδικτυο

5. Μην ανεβάζετε προσωπικές φωτογραφίες  στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αν υπάρχει κάποιος ο οποίος παρακολουθεί τους λογαριασμούς σας στο διαδύκτιο μπορεί με ευκολία να πάρει τις φωτογραφίες σας και να τις χρησιμοποιήσει όπως αυτός θέλει. Μερικές φωτογραφίες μπορεί ακόμα να αποκαλύψουν τον τόπο κατοικίας σας.

Τελικά, αν αυτό το άρθρο σας αποτρέπει από την χρήση του διαδικτύου, μην φοβάστε. Το διαδύκτιο είναι ένας τόπος στον οποίο μπορούν να ληφθούν πληροφορίες για όλα σχεδόν τα θέματα και πράγματα, απλά χρειάζεται λίγο προσοχή στην χρήση.

Συντάκτης: Ιάσων Πινιάρης

Σχολιάστε

Top