Τεχνολογικά δώρα Χριστουγέννων

ΑΠΟ: poulioskon - Δεκ• 22•14

tablet Από τα παλιά χρόνια ένα έθιμο των Χριστουγέννων είναι η αγορά δώρων στα παιδιά κάθε οικογένειας από τους γονείς ή και τους συγγενείς τους. Συνήθως αυτά τα δώρα ήταν κούκλες (για τα κορίτσια) και βιβλία ή παιχνίδια (για τα αγόρια). Σήμερα όμως αυτά τα δώρα έχουν αντικατασταθεί από ηλεκτρονικά παιχνίδια ή ηλεκτρονικές συσκευές όπως  PS3, PSP, Wii, XBOX, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή tablets. Οι συσκευές αυτές είναι πολύ δημοφιλείς στα παιδιά που ασκούν μεγάλη πίεση στους συγγενείς τους για να τους τα αγοράσουν.

Αυτά τα σύγχρονα δώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν «εργαλεία» διευκολύνοντας τα παιδιά στη

μάθηση και την μεταξύ τους επαφή, πλην όμως αρκετές φορές καταλήγουν να γίνονται αιτία εξάρτησης και απομάκρυνσης από αυτή. Η υπερβολική χρήση τους μπορεί να οδηγήσει στην επιληψία ή σε παθήσεις των ματιών, γι’ αυτό και υπάρχουν σχετικές  προειδοποιήσεις στις συσκευασίες τους. Επίσης μπορεί να συντελέσει στην απομόνωση του χρήστη από το περιβάλλον του και σε καταστάσεις κατάθλιψης και εξάρτησης, που για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται να καταφύγει κανείς σε εξειδικευμένα κέντρα ή επιστήμονες.

ps4

Συνεπώς  οι γονείς πρέπει να προσέχουν ποιά από τα δώρα που τους ζητούν τα παιδιά θα τους αγοράσουν τελικά και κυρίως πώς τα παιδιά θα τα χρησιμοποιήσουν.

Συντάκτης:

Κωνσταντίνος Πούλιος – Γ3

 

 

Σχολιάστε

Top