ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ-ΠΑΡΕΑ

super-heros-paidia Κάποτε, λοιπόν, ήταν μια ξεχωριστή ομάδα παιδιών. Θυμάμαι τον Οδυσσέα, τη Χέλγκα από τη Ρωσία, τη νοτιοαμερικανίδα Ντακότα και τον Τζεφ από τα νησιά Βανουάτου της Ωκεανίας. Συναντήθηκαν τυχαία μια μέρα στο σχολείο του Οδυσσέα χάρη στο πρόγραμμα Erasmus και από τότε έγιναν φίλοι αχώριστοι και… τέλειοι υπερήρωες!
Η Χέλγκα, που σήμερα χρησιμοποιεί το πολυμορφικό της αμαξίδιο, δεν είχε πάντοτε την αναπηρία της. Όλα άρχισαν πριν από πέντε χρόνια, όταν δούλευε ακόμη μαζί με τον θείο Μπράντμε στο εργαστήριο. Βέβαια, αυτή δε δούλευε, αλλά ήταν πολύ εφευρετική από μικρή και τον βοηθούσε- βλέπετε παλιά ήταν πολύ δεμένοι.
Σε ένα πείραμα όμως έγινε ένα ατύχημα που από την μια έκανε τη Χέλγκα πανέξυπνη και από την άλλη δε μπορούσε πια να περπατήσει. Με τον καιρό χρησιμοποίησε την «αναπηρία» της για να βοηθά τον κόσμο και, ευτυχώς, δεν το έκανε μόνη της!
Τώρα μάλλον θα αναρωτιέστε τι ιδιαιτερότητες και υπερδυνάμεις έχει ο καθένας και η καθεμία τους; Η Ντακότα είναι τυφλή, ακούει πεντακάθαρα ακόμη και το πέσιμο μια καρφίτσας και έχει πάντοτε παρέα τον σκύλο της τον Σκίπερ. Ο Τζεφ είναι αυτιστικός και έχει καταπληκτική μνήμη, θυμάται με λεπτομέρειες κάθε σχέδιο, χάρτη ή διαδρομή που έχει κοιτάξει ακόμη και για μια στιγμή! Τελευταίος, ο Οδυσσέας που είναι κωφός – ξέρετε… του έμεινε κουσούρι από τον πρόγονό του τον Οδυσσέα που βούλωσε τα αυτιά του με κερί- αλλά μπορεί και βλέπει ακόμη και μέσα από τους τοίχους!
Η ιστορία μας ξεκινά την προηγούμενη Τετάρτη. Μόλις είχε τελειώσει το σχολικό μάθημα κι ήταν όλοι τους πολύ κουρασμένοι, αλλά επειδή κόντευε το Πάσχα άνοιξαν τα βιβλία τους και ξεκίνησαν να κάνουν τα μαθήματά τους. Όταν, ξαφνικά, στο σπίτι της Χέλγκα στη Μόσχα έγινε ένας δυνατός σεισμός και την ίδια στιγμή τα τέσσερα Μυστικά ΟυΌκιΤόκι Έκτακτης Ανάγκης (ή αλλιώς Μ.ΟΥ.Ε.Α) άρχισαν να δονούνται! Αυτό μπορεί να σήμαινε μόνο ένα πράγμα. Έπρεπε ο καθένας να βρει μια δικαιολογία για να πει στους γονείς του και μετά να πάνε ΑΜΕΣΩΣ στο μυστικό καταφύγιο των Σούπερ-Ηρώων, το οποίο βρισκόταν στο κέντρο της Γης! Η Ντακότα είπε πως θα βγάλει τον Σκίπερ βόλτα και η Χέλγκα πως θα πάει στο γκαράζ για να πειραματιστεί με το αμαξίδιό της – από τότε που έγινε το ατύχημα της αρέσει να το εξελίσσει, το μετατρέπει όποτε θέλει σε αμάξι, καράβι, ακόμη και διαστημόπλοιο! Ο Τζεφ είπε ότι δεν αισθανόταν καλά κι ήθελε να μείνει λίγο μόνος κι ο Οδυσσέας έφυγε τόσο βιαστικά που ξέχασε να πει κάποια δικαιολογία! Ο καθένας τους έτρεξε στη μυστική του τσουλήθρα και σιγά σιγά τσουλώντας, κατέβηκαν στο φρούριό τους. Αφού έλεγξαν τις κάμερες, είδαν ότι ο κάκιστος θείος της Χέλγκα έψαχνε για το αρχηγείο τους…αλλά δεν ήξεραν γιατί.
«Τι θα κάνουμε;», ρώτησε η Χέλγκα.
«Δεν ξέρω», απάντησε ο Τζεφ.
«Πρέπει να τον σταματήσουμε αμέσως», είπε ο Οδυσσέας στη νοηματική.
Σύντομα τον εντόπισαν στην Ιταλία και αμέσως ξεκίνησαν με το αμαξίδιο- αεροπλάνο. Τον βρήκανε σε ένα αγρόκτημα στην Τοσκάνη να στήνει παγίδες στους περαστικούς. Ένα κοριτσάκι που έπαιζε παραλίγο να πέσει σε μια από αυτές, αλλά τη σώσανε την τελευταία στιγμή! Όταν απομακρύνθηκε, βρήκαν την ευκαιρία και τον στρίμωξαν. Ο θείος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Σκίπερ δεν τον άφησε να ξεφύγει. Κατάλαβαν ότι δε θα του έπαιρναν λέξη κι έτσι έφτιαξαν στα γρήγορα μια φόρμουλα με κάποια βότανα, που όταν την έπινες δεν μπορούσες να πεις ψέματα! Τότε τους τα είπε όλα: « Έστησα όλες αυτές τις παγίδες γιατί ήξερα ότι θα τρέξετε να τους σώσετε, όπως κάνετε με όλους όσους έχουν ανάγκη! Ήθελα να σας ξεσκεπάσω! Να μάθουν όλοι ποιοι είστε και μετά να μην σας αφήνουν σε ησυχία!»
«Και γιατί το έκανες αυτό;», ρώτησε η Ντακότα.
«Επειδή από τότε που η ανιψιά μου με ξεπέρασε στις εφευρέσεις, εμένα με ξέχασαν! Ήρθε ο καιρός να με θυμηθούν. Όταν σας ξεσκεπάσω θα γίνω πάλι δημοφιλής και θα σε νικήσω!», φώναξε κοιτώντας την ανιψιά του.
Αφού τα παιδιά κατάλαβαν τι συνέβαινε, τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Αυτός, που ήταν ακόμη κάτω από την επίδραση του φίλτρου, τους τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι αλλά μαντέψτε! Κανείς δεν πίστεψε ποτέ τον θείο σε σχέση με το θέμα της ταυτότητας. Κι όσο για τους φίλους μας…κάπου τριγυρνούν ανάμεσά μας. Που ξέρετε! Μπορεί σήμερα ή αύριο να αναγνωρίσουμε κάποιον από αυτούς!

Σχολιάστε

Top