«Θαλασσινό» χριστουγεννιάτικο τραπέζι

 

1Για ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορείτε αντί για γαλοπούλα φέτος να επιλέξετε ένα ωραίο ψαράκι ψητό στη λαδόκολλα!Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε:
1 τσιπούρα
40 γρ. άνηθο
1 λεμόνι σε φέτες
μισό κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
μια πρέζα πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 λεμόνι – τον χυμό του
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Κόψτε δύο κομμάτια λαδόκολλα και τοποθετήστε τα στο πάτο ενός ταψιού.
2. Αλατίστε το ψάρι μέσα και έξω.
3. Τοποθετείστε τις φέτες λεμονιού στην κοιλιά, το πιπέρι καθώς και τον άνηθο.
4. Τυλίξτε την λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά.
5. Όση ώρα ψήνεται το ψάρι, βάλτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
6. Όταν το ψάρι ψηθεί, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το λίγο να κρυώσει.
7. Ανοίξτε προσεκτικά την λαδόκολλα και περιχύστε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού.

Το ψάρι σας είναι έτοιμο για να μπει στο κέντρο του γιορτινού σας τραπεζιού!

(Ηλίας, Ηλέκτρα, Σπύρος, Δώρα)

Σχολιάστε

Top