Τα «ψηφιακά» κάλαντα που «πλημμύρισαν» τις ψυχές μας Χριστούγεννα .

 

 

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι μαθητές του σχολείου μας  συμμετείχαν στην πρώτη διαδικτυακή χορωδία που έλαβε χώρα τις παραμονές των Χριστουγέννων.  Οι μαθητές έψαλλαν τα βυζαντινά κάλαντα ο καθένας από το σπίτι του και οι φωνές τους ενώθηκαν για να ευχηθούν και να προσευχηθούν για  όλο τον κόσμο! Μπορεί να έλειπε το κέρασμα, δεν έλειπε όμως η συγκίνηση και η χαρά. Επιπλέον, κατάφεραν επιτυχώς να θυμίσουν σε όλους μας ότι, παρόλο που είμαστε στο σπίτι, οι μέρες αυτές είναι διαφορετικές!

Πτήστε στον παρακάτω υπερσύνδεσμο για να ακούσετε τα κάλαντα:   Άναρχος Θεός

Τα κάλαντα ακούστηκαν στο δημοτικό ραδιόφωνο της Ξάνθης, στην πρωινή εκπομπή του κ. Αρναούτογλου,  συμμετέχοντας έτσι στην πολύ όμορφη πρωτοβουλία που ανέλαβε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, με αφορμή το κάλεσμα του Δημάρχου Μανώλη Τσέπελη «να πούμε τα κάλαντα όλοι μαζί»

 

Η διαδικτυακή χορωδία του σχολείου, την παραμονή των Χριστουγέννων,  επανενώθηκε διαδικτυακά και μαζί με άλλα σχολεία της Ξάνθης  έψαλλε τα κάλαντα ζωντανά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελαροπούλλου.

Εμπνευστής, καθοδηγητής και συνθέτης του τελικού έργου ήταν ο μουσικός του σχολείου μας κ.Ιωάννης Κατσούλης

 

Στη χορωδία συμμετείχαν οι μαθητές:

Έλενα Μετερεζλή, Πελαγία Μίτροβιτς, Ελπίδα Κασάμποβα, Μαρία Κωτσάλη, Ιωάννα Γούτα, Βιολέτα Πάσεβα, Απόστολος Κατσαρέλης, Γιάννης Μπεδρελίδης, Ραφαήλ Κουμαραμπής, Γκαλίν Γκεωργκίεβ,Θεόδωρος Μίχνεβ, Σπύρος Κωνστάνταρος, Νίκος Βλαχόπουλος,  Χριστόδουλος Μπίνας

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης