Προτεινόμενες σειρές

IMG_20210117_211320_912

FRIENDS

572b6693a07e9cae337ed5ae9a64858a

Η σειρά αφορούσε κυρίως τις ζωές έξι ανθρώπων που ζουν στην Νέα Υόρκη (Ρέιτσελ Γκριν, Μόνικα Γκέλερ, Φοίβη Μπουφέ, Τζόι Τριμπιάνι, Τσάντλερ Μπινγκ, Ρος Γκέλερ). Και οι έξι είναι φίλοι που διάφορες περιστάσεις τους έφεραν μαζί και κάνουν πολύ στενή παρέα. Εκτός από τον Ρος και την Φοίβη, ζουν σε δύο διαμερίσματα που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στον ίδιο διάδρομο μίας πολυκατοικίας στο κέντρο της Νέα Υόρκης. Συχνάζουν στο καφέ Central Perk και κάθονται πάντα γύρω από τον ίδιο καναπέ. Όλη η σειρά περιστρέφεται γύρω από τις ζωές τους, τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους και τις ερωτικές σχέσεις με τρίτα πρόσωπα ή και μεταξύ τους. Κάποιες από αυτές τις σχέσεις είναι μακροχρόνιες και άλλες επανέρχονται κατά διαστήματα. Επίσης, σπάνια στη σειρά βλέπουμε ή μαθαίνουμε για άλλους φίλους τους. Οι γονείς τους, οι εργοδότες τους, οι συνάδελφοί τους ακόμα και οι γείτονές τους εμφανίζονται εξίσου σπάνια.

Αναμφίβολα, το Friends πρόκειται για την πιο επιτυχημένη κωμική σειρά όλων των εποχών. Τι να πρωτοπείς κανείς για αυτή τη σειρά. Σίγουρα για το είδος της και όχι μόνο είναι εξαιρετική.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσα χρόνια που προβάλλεται σε επαναλήψεις έχει ακόμα αξιοθαύμαστη ακροαματικότητα, ενώ χρόνο με τον χρόνο όποιος την ανακαλύπτει “κολλάει” μαζί της. Γενικά, τα Φιλαράκια είναι ίσως η καλύτερη Αμερικάνικη κωμική σειρά που έχει γυριστεί και όποιος δεν έχει επαφή με την σειρά, καλό θα ήταν να την ξεκινήσει όπωσδήποτε.

TVD

Σκηνοθέτης είναι ο Brad Turner, ενώ βασίζεται στην σειρά κόμικ του Jonathan Maberry και πρωταγωνιστούν εκτός του Ian Somerhalder και οι Adrian Holmes, Peter Outerbridge, Kyle Harrison Breitkopf, Jacky Lai, Kimberly-Sue Murray, κ.α. Η πρεμιέρα είναι από το Netflix στις 5 Δεκεμβρίου. To Vampire Diaries είναι εδώ και πολλά χρόνια μια από τις σειρές που έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία, κέρδισε μεγάλο μέρος των θεατών, ενώ τώρα έχουμε μια νέα σειρά από τον πρωταγωνιστή της και βγήκε μάλιστα το πρώτο trailer.

Η ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΕΣ

ae0397055415b7e3878485188299a714

Η ζωή τεσσάρων γυναικών που εργάζονται ως τηλεφωνήτριες στην κρατική τηλεφωνική εταιρεία του κέντρου, είναι το επίκεντρο της σειράς. Γυναίκες με διαφορετικές προσωπικότητες καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια δυνατή φιλία. Η μία στηρίζει την άλλη στις δυσκολίες και όλες μαζί θα γίνουν μάρτυρες ενός φόνου που θα γίνει το μεγάλο τους μυστικό. Το σενάριο είναι καλογραμμένο: Εκτός από τους μεγάλους και δημιουργικούς διαλόγους, στην αρχή και στο τέλος του κάθε επεισοδίου, η αφηγήτρια που στην περίπτωση μας είναι η Alba/Lidia, τονίζει τα σημαντικά της ζωής με μαθήματα και γνωμικά.

Οι άντρες ηθοποιοί: Νέοι και με ταλέντο, αλλά και οι δημιουργοί ζητούσαν στα προσόντα να είναι και όμορφοι. Όλοι οι Ισπανοί ηθοποιοί που συμμετέχουν στην σειρά είναι ένας κι ένας. Οι Τηλεφωνήτριες’, στέλνουν ένα διαχρονικό μήνυμα της γυναικείας αλληλεγγύης και της αδιάκοπης καταπολέμησης της ισότητας των δύο φύλων. Κι αυτό και μόνο κάνει την σειρά επιτυχημένη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Εάν σου άρεσε η σειρά friends δες οπωσδήποτε το how I met your mother.

3aadb52603dd962b9655a7eb7aa932d4

Εάν σου άρεσε το The vampire diaries δες το the originals και Legacies.

54c95d07e12c16c17b1fed33f0da564b

ab4eed40200f0945a2f692eab13a8c42

 

 

Εάν σου άρεσαν οι Τηλεφωνήτριες δες το Outlander.

6da88ae988b5f4f09a70ff3bdf9ad0dd

 

 

Πελαγία Μίτροβιτς

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης