Η εκδρομή που κάθε μαθητής θα ήθελε να είναι παρών

Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείεας Κομοτηνής

 

 

 

Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείεας Κομοτηνής

 

 

 

 

 

 

Tο εκκλησιαστικό γυμνάσιο Ξάνθης, στις 9/10/2020, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κομοτηνή. Στην εκδρομή συμμετείχαν 21 μαθητές του γυμνασίου και δύο συνοδοί καθηγητές. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησε μία ομάδα γεμάτη θετική ενέργεια και ενθουσιασμό με πρώτο σταθμό την Ιερά μονή του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος. Εκεί, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί προς τιμήν του Αγίου, να ξεναγηθούν στη μονή και να έρθουν σε επαφή με τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Άγιος Νικόλαος

 

 

 

 

 

 

 

Δεύτερος σταθμός ήταν η επίσκεψη στο δάσος της  Νυμφαίας στην Κομοτηνή,  όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν μία ευχάριστη ώρα μέσα στην φύση απολαμβάνοντας το πρωινό τους. Επιπλέον,  στο χώρο της Νυμφαίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ιστορία του οχυρού της, την περίοδο που οι Γερμανοί εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου, από τον εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Διαμαντή Αργύρη.

δδδδδ

Στη συνέχεια, στον χώρο της πυροσβεστικής Ε.Μ.Α.Κ ενημερωθήκαν για το πώς αντιμετωπίζει ο πυροσβέστης ψύχραιμα και σωστά διάφορες καταστάσεις (όπως για παράδειγμα σεισμούς, πλημμύρες πυρκαγιές) και γενικότερα προβλήματα που προκαλούνται από ακραίες καιρικές συνθήκες. Αυτό που ενθουσίασε τους μαθητές, είναι ότι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία να φορέσουν τον εξοπλισμό και να ανεβούν στο γερανοφόρο που χρησιμοποιείται σε τέτοιου είδους επεμβάσεις.

 

μνμνη ΕΜΑΚ

 

 

Τελευταίος σταθμός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν το πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, όπου πραγματοποίηθηκε συζήτηση με τον οικείο Μητροπολίτη. Ο Σεβασμιότατος μίλησε στα παιδιά  για τις εμπειρίες του από τα μαθηματικά του χρόνια, για το ρόλο της αγάπης στη ζωή μας, καθώς και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν προβληματισμούς των μαθητών σχετικά με την πραγματικότητα που βιώνουμε.

 

ξθθθ ξμ,κ

 

Από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου

Κωνσταντίνο Διαμαντή

Ραφαήλ Κουμαραμπή

Έλενα Μετερεζλή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης