Κριτική για τον «Καποδίστρια»

της Μαρίας Γκέρα 

Η ταινία για τον Ιωάννη Καποδίστρια είναι μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα ταινία, η οποία μας παρουσιάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα από τη ζωή και τη δράση του. Όταν την παρακολουθήσαμε, με το σχόλιό μου ενθουσιαστήκαμε όλοι, γιατί ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Η ταινία έχει δράση και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.
Μέσα από αυτήν είδαμε πώς ο Καποδίστριας βοήθησε την Ελβετία και ποια ήταν η σημαντική προσφορά του εκεί, αλλά και πολλά ακόμη γεγονότα της ζωής του. Όταν όμως άκουσε ότι είχε ξεσπάσει πόλεμος στην Ελλάδα, άφησε τα πάντα και επέστρεψε στην πατρίδα του για να βοηθήσει. Κατάφερε να σταματήσει έναν από τους δύο εμφύλιους πολέμους και προσπάθησε να οργανώσει το νέο ελληνικό κράτος με δικαιοσύνη.
Ο Καποδίστριας ήθελε να είναι δίκαιος και όλοι οι άνθρωποι να είναι ίσοι. Βοήθησε σημαντικές προσωπικότητες της Επανάστασης, όπως τη Μαντώ Μαυρογένους, και αγωνίστηκε για το καλό της χώρας. Ωστόσο, προς το τέλος τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά και η πορεία του κατέληξε τραγικά με τη δολοφονία του.
Η ταινία είναι ταυτόχρονα συγκινητική και υπέροχη και αξίζει πραγματικά να τη δει κανείς.