Εθελοντισμός σημαίνει προσφορά

photo

Της Αντωνίας Γ.

Ο εθελοντισμός στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη και δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέρος τόσο για εμάς όσο και για τους συνανθρώπους σας. Μέσα από τη μοναδική εμπειρία του εθελοντισμού διαμορφώνουμε ένα καλύτερο χαρακτήρα και επηρεάζουμε θετικά τον υπόλοιπο κόσμο να συμμετέχει και αυτός σε εθελοντικές δράσεις που αφορούν το περιβάλλον που ζούμε.

IMG_6637

Έτσι κι εμείς οι μαθητές του ΣΤ΄ συμμετείχαμε στον εθελοντικό καθαρισμό  της παραλίας στη Χαμολιά σε συνεργασία με τη Helmepa καθώς και στην Πανελλήνια Δεντροφύτευση που διοργανώθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας από τη We4all και την τάξη μας. Μέσα από αυτές τις δράσεις μάθαμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το πως να διατηρήσουμε το περιβάλλον μας καθαρό, πώς μπορούμε να προσφέρουμε και εμείς σε αυτό το σκοπό όπως:

  • Να χρησιμοποιούμε μπουκάλια και τάπερ που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν .
  • Να μην χρησιμοποιούμε νάιλον συσκευασίες αλλά να παίρνουμε ψάθινη ή πάνινη τσάντα για τις υποχρεώσεις, τα ψώνια μας.
  • Να συμμετέχουμε σε  καθαρισμούς των ακτών μας .
  • Οι ενήλικες να μην πετάνε τσιγάρα.
  • Όταν πηγαίνουμε στη παραλία φεύγοντας να ελέγχουμε αν έχουμε αφήσει κάποιο σκουπιδάκι για να το πάρουμε και να το πετάξουμε σε έναν κάδο.
  • Να μην χρησιμοποιούμε καλαμάκια και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως.
  • Επίσης θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι όλα αυτά θα πρέπει να τα μοιραστούμε με τους φίλους και τους συγγενείς μας.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την ρύπανση του περιβάλλοντος και απολαμβάνουμε ένα καθαρό και όμορφο τοπίο όχι μόνο εμείς αλλά και οι επόμενες γενιές. Συμμετέχοντας στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας που διοργανώνονται δίνουμε τη δική μας μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

IMG_6644

Αφήστε το σχόλιο σας στο "Εθελοντισμός σημαίνει προσφορά"

Σχολιάστε

Top