Συνέντευξη με τον Albert Einstein

Φανταστήκατε ποτέ να συζητούσατε με τον Einstein; Τι θα τον ρωτούσατε; Μπορείτε να διαβάσετε μία φανταστική – στην κυριολεξία – συνέντευξη που θα έδινε ο Albert Einstein στον Δήμο.

Δήμος: Αρχικά, πες μας λίγα λόγια για σένα.

Αϊνστάιν: Είμαι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν προφανώς, και όπως όλοι γνωρίζετε, είμαι ένας παθιασμένος, «τρελός» άνθρωπος με την ανάλυση της επιστήμης, της μιας και μοναδικής, Φυσικής επιστήμης… Όμως, για να μην πολυλογώ φιλοσοφώντας, χε χε, προέχει πάντα η επιστημονική εμμονή μου στη ζωή.

Μου αρέσει να ξεκουράζομαι – όχι όταν με καλεί το καθήκον της επιστήμης βέβαια – τρώω πολύ, ιδιαίτερα τα καρύδια, είμαι φιλάνθρωπος και οπαδός των ιδεών περί κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δήμος: Αφού ξέρουμε πως είσαι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, πες μας, ποια είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία της προσωπικότητάς σου;

Αϊνστάιν: Καταρχάς ένα από τα πιο δυνατά μου σημεία είναι η αισιοδοξία μου, καθώς και η υπομονετικότητά μου. Τώρα, σχετικά με τα αδύναμα χαρακτηριστικά μου, δεν μπορώ να επιτρέψω τον εαυτό μου να τα δηλώσει όλα τόσο γρήγορα. Ωστόσο, θα αναφέρω ότι είμαι ευαίσθητος σε διάφορα θέματα της ζωής. Συμπεραίνοντας, θα στηρίξω ένα ακόμα αντίθετο χαρακτηριστικό, το ότι κάποιες φορές είμαι εναλλακτικός και γρήγορος στα λόγια μου, με αποτέλεσμα να μπερδεύω τον απέναντί μου δέκτη.

Δήμος: Πες μας για τις οικονομικές σου απολαβές αναφορικά με τα επιστημονικά σου επιτεύγματα.

Αϊνστάιν: Με εξαίρεση τα επιτεύγματά μου, που άλλαξαν τον κόσμο και την αντίστοιχη ανταμοιβή για αυτό, δεν με ενδιαφέρει το θέμα των οικονομικών μου και τόσο πολύ, αν τουλάχιστον μπορούσα να κάνω την δουλειά μου ως επιστήμονας, θα ήμουν εσωτερικά «γεμάτος».

Δήμος: Μπορείς να μας πεις λίγες πληροφορίες για την προσωπική σου ζωή; Αν δεν σε πειράζει βέβαια.

Αϊνστάιν: Φυσικά και ναι, όμως με μέτρο. Είμαι παντρεμένος, η  γυναίκα μου είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και πραγματικά την ευχαριστώ για όλη την στήριξή της. Έχω και τρία παιδιά που ακολουθούν αυτή τη στιγμή το όνειρό μου και είμαι περήφανος γι’ αυτά. Ασχολούμαι, επίσης, με τη μουσική, συγκεκριμένα με την κλασσική, και έχω πέντε σκυλάκια που κοιμάμαι δίπλα τους το βράδυ. Πηγαίνω για τρέξιμο κάθε Σάββατο και για κολύμπι κάθε Κυριακή.

 Δήμος: Πολύ καλά, νομίζω πως θα είμαστε καλυμμένοι, αν μου απαντήσεις και στην παρακάτω ερώτηση…. Πώς είναι να έχεις δείκτη νοημοσύνης (IQ) που να ξεπερνά το 150;

 Αϊνστάιν: Δύσκολη ερώτηση ως προς την κατανόηση της απάντησης…. Αλλά ευχάριστη ταυτοχρόνως. Η… μόνη απάντηση που θα εκφράσω είναι ότι αυτό το γεγονός, πως κάποιος είναι έξυπνος, δημιουργεί ένα θαύμα άμα το καλοσκεφτεί κάποιος, διότι είναι αφάνταστο μέσα σε όλους τους ανθρώπους της γης, να είναι ο μοναδικός που να μπορεί να αλλάξει κάτι το συγκεκριμένο διαχρονικά.

Κάτι τελευταίο που πρέπει να υπενθυμίσω ωστόσο, θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης κάποιων που δεν το έχουν καλοσκεφτεί ποτέ. Όταν είσαι έξυπνος, δεν σημαίνει πως όλα στη ζωή θα είναι αντίστοιχα εύκολα. Συμβαίνει το αντίθετο, διότι συνέχεια θα πρέπει να τα βάζεις με την αντίστοιχη δυσκολία του αντίστοιχου επιπέδου του IQ σου. Οπότε αυτό ισχύει και για όλους εσάς.

 Δήμος: Πραγματικά ας ευχαριστήσουμε τον έναν και μοναδικό Άλμπερτ Αϊνστάιν για τα διαφωτιστικά λόγια του και την ώρα που μας προσέφερε μαζί του!

 Αϊνστάιν: Και εγώ επίσης! Είμαι ευγνώμων που με δεχτήκατε!

(Πηγή πληροφοριών: Βικιπαίδεια)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης