Προσδοκώμενα Οφέλη

Ο εκπαιδευτικός οφείλει να είναι υπεύθυνος και να παρουσιάζει αυτά που διδάσκει με μεθόδους κατανοητές και αποτελεσματικές ως προς τους μαθητές του. Πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμος και ανοιχτός, ώστε οι μαθητές να μπορούν να τους κάνουν όποιες ερωτήσεις μπορεί να έχουν.

 

Επηρεάζοντας και πείθοντας…

Η αυτοεκτίμηση, η ενσυναίσθηση και η πεποίθηση είναι τρεις βασικές προσωπικές ιδιότητες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά να επηρεάζετε και να πείθετε. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βελτιώσουν το ποσοστό επιτυχίας τους αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και την ικανότητά τους σε δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η ακρόαση και η οικοδόμηση σχέσεων.

 

Το να είσαι εκπαιδευτικός σημαίνει …

 

Η ουσία της εκπαίδευσης έγκειται στη δημιουργία ικανών ατόμων που μπορούν να λαμβάνουν εμπεριστατωμένες αποφάσεις. Η εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος. Έχει μεγάλο μερίδιό άγχους, είναι μια καριέρα που φέρνει πολλή χαρά και υπερηφάνεια. Οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο προσπαθούν καθημερινά να παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές τους. Αυτές οι κοινωνικές δεξιότητες για τους εκπαιδευτικούς τους επιτρέπουν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

 

Χρήσιμο είναι να μεταδίδουμε στους μαθητές μας την αίσθηση και την αντίληψη ότι είμαστε με το μέρος τους και όχι απέναντι τους . Το να έχουν υψηλούς ή χαμηλούς βαθμούς δεν αντικαθιστά τον καλό χαρακτήρα τους και την αξιοπρεπή συμπεριφορά τους .

Βάλτε τους στην διαδικασία να δουν τους εαυτούς τους μέσα από την ομαδικότητα,την συνεργασία και την συζήτηση.

Να είστε διαλλακτικοί και πρωτότυποι ! Να είστε μαζί τους!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης